Psikolojik Danışman ve rehber öğretmen pdr eğitim haberleri re hberlik

Ana Sayfa Forum Kurallar Makaleler Dosyalar Bize Ulaşın Kayıt ol
Geri git   Ana sayfa >
TIP/SAGLIK
> HASTALIKLAR VE KORUNMA > Bağışıklık sistemi hastalıkları (İmmünoloji)

Facebookta Paylaş LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23-02-2012, 00:36   #1 (permalink)
Altın Üye Rüzgar Kadın

suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Medeni Durum: Belirtmemiş
Konular: 28781
Ruh halim:

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir ?

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir ?

Bağışıklık Sistemi nasıl güçlenir?isterseniz buna geçmeden Bağışıklık sistemi nedir? ve neden güçlendirmek zorundayız ona bakalım.

Son yıllarda bağışıklık sisteminin zayıf olmasından dolayı,bir çok hastalığın arttığı ve buna bağlı ölümlerin yaşandığı bilinen bir gerçek.
Bağışıklık Sistemi Nedir?
Bizi, bakteri ve virüs enfeksiyonlarından yani mikroplardan koruyan bağışıklık sistemimizdir. Bozulan, hasara uğrayan genleri tamir eden, sistemleri harekete geçiren de aynı sistemdir. Vücudumuza giren yabancı molekülleri yakalayıp enterne eden, mümkün olursa vücut dışına gönderen de bağışıklık ordumuzdur.
Genlerimizi sık sık tarayarak DNA yapısı değişmiş genleri bulan ve olağanüstü organize erken uyarı sistemleriyle yapısal bozuklukları daha teşekkül aşamasındayken yakalayıp yok eden, kötü hücrelerin kansere dönüşmesini engelleyerek hayatı yaşayabilir kılan da yine aynı sistemdir.
Eğer sağlığınızda bazı şeylerin değil birçok şeyin yolunda gitmesini istiyorsanız bağışıklık sisteminizin düzenli çalışması gerekiyor.

Bağışıklık sisteminizi nasıl güçlendirebilirsiniz
Düzenli ve dengeli bir beslenme planınız olsun.
D vitamini, çinko, folik asit, B12 vitamini, C vitamini ve selenyumu yeteri kadar aldığınızdan emin olun.
Sık sık kilo alıp vermeyin, sağlıklı bir kilo aralığında kalmaya çalışın.
Uykusuz kalmayın.
Düzenli olarak yürüyün. Aktif bir hayat sürün.
Alkolü ya hiç kullanmayın ya da bir iki bardakla yetinin.
Sigara içmeyin.
Çürük dişleriniz ve diğer organlarınızdaki iltihabi odaklar varsa tedavi ettirin.
Fazla stresle karşı karşıyaysanız azaltmayı ve yönetmeyi öğrenin.
Olumsuz yaklaşımların, üzüntü, endişe ve korkuların bağışıklık sisteminin gücünü azaltabileceğini unutmayın.
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için besin desteği ve bitkisel desteklerden faydalanmayı düşünüyorsanız Umklaoba, Elderberry, Ekinezya’dan faydalanmayı düşünün. Çinko, Beta glukan, C vitamini kürlerinin de faydalı olabileceği aklınızda olsun.
Bağışıklığınızı güçlendirin

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek, c vitamini almak ayrıca bir önem taşıyor. İşte bağışıklık sistemini güçlendiren besinler.

Tavuk suyuna çorba
Anneannelerimizin de soğuk algınlığında başvurduğu tavuk suyuna çorba hafif soğuk algınlıklarında başvurulabilir. Her ne kadar bilimsel olarak bu konuda yapılmış bir araştırma olmasa da birçok doktor da tavuk suyuna çorbanın faydasını doğruluyor.

Turunçgiller
Turunçgiller antioksidanlar içinde süper güç olarak bilinen c vitaminini bolca barındırıyor. C vitamini soğuk algınlığının önlenmesinde önemli bir yer tutuyor, bağışıklığı güçlendiriyor.

Sarımsak
Doğal antibiyotik olarak adlandırılan sarımsak da doğanın mucizelerinden bir tanesi. Uzmanlar ayrıca sarımsağın kolesterol seviyesini düzenlediğini, antioksidan ve antitümör özelliği olduğunu belirtiyor.

Zencefil
Zencefil öksürüğü engelleyici ve anti enflamatuar yani iltihap önleyici özelliğe sahip maddeler içeren bir besindir. Yani zencefil de öksürüğe ve soğuk algınlığına iyi gelen besinlerden biridir.

Çinko açısından zengin yiyecekler
Mantar, maydanoz gibi çinko açısından zengin besinlerde bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir görev üstlenir.

Başlıya baş eğdirdim buyurdum
Dizliye diz çöktürdüm doyurdum
TÜRK'lüğümü su Cihana duyurdum

Soyum OĞUZ benim,adım TÜRK
Damarımda dolaşan kanım TÜRK

Yedi iklimde duyulmuştur adım
Ne Toylar Ne Savaşlar yaşadım
Kırk çerimle saray basan KÜRŞAD'IM

Soyum Oğuz benim,adım TÜRK
Damarımda dolaşan kanım TÜRK

Bu mesajı twitter de paylaşBu mesajı yahoo da paylaşGoogle de paylaşShare on Facebook

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Bookmarks

Kelimeler
bagisiklik, güclenir, nasil, sistemi
Seçenekler
Stil