|
|
|
|
#1 (permalink) |
|
Altın Üye Rüzgar Kadın
|
Psikolojik İlk Yardım
Psikolojik İlk Yardım
Herhangi bir kaza, ani hastalık veya afet durumunun kişilerin üzerinde yarattığı olumsuz etkileri en aza indirgemek ve onların güçlüklerle baş edebilme ve normal yaşamlarını sürdürülebilmelerini sağlamak için; bireylerin, ailelerin ve toplumun psikolojik ve sosyal anlamda güçlendirilmesini amaçlayan müdahalelerdir. • Her şeyden önce empati kurun. • Hasta/yaralıya kendinizi tanıtın ve ilk yardım uygulamaları için izin alın. • Hasta/yaralı ile göz teması kurun ve yumuşak ve sıcak bir konuşma yapın. • Hasta/yaralıya duygusal destek verin. • Hasta/yaralıya önyargılı olmadan arkadaşça yaklaşın. • Hasta/yaralıya dikkatli bir şekilde olayın ne olduğunu ve ne olacağını açıklayın. • Ondan işbirliği desteği isteyin. • Hasta/yaralıyı dinleyin ve sempatik olun. • Eğer gerekliyse pratik bilgilerle yardım desteği verin. • Hasta/yaralıya sağlık görevlileri olay yerine gelinceye kadar ağızdan yiyecek yada içecek vermeyin __________________________________ |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Bookmarks |
| Kelimeler |
| psikolojik, yardim |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|