Psikolojik Danışman ve rehber öğretmen pdr eğitim haberleri re hberlik

Ana Sayfa Forum Kurallar Makaleler Dosyalar Bize Ulaşın Kayıt ol
Geri git   Ana sayfa >
KÜLTÜR-SANAT
> Kitap Özetleri ve Tanıtımları

Facebookta Paylaş LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-02-2012, 17:04   #1 (permalink)
Altın Üye Rüzgar Kadın

suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Medeni Durum: Belirtmemiş
Konular: 28806
Ruh halim:

Atatürk ve Latife Hanım'a nikah kıydılar

Atatürk ve Latife Hanım'a nikah kıydılar

Atatürk'ün “Ordular idare ettim ama bir kadını idare edemiyorum” dediği fırtınalı aşkını anlatan romanın tanıtım kokteyli hayli medyatik bir tanıtımla gerçekleştirildi.
[Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Teyzem Latife, Fikriye Hanım, Zübeyde Hanım, Latife Hanım’ın Kâğıtları gibi belge-kitaplarıyla gündem oluşturan yazar Fatih Bayhan'ın yeni kitabının tanıtım kokteylinde, Atatürk’le Latife Hanım’a temsili nikâh kıyıldı. Atatürk’ün Aşkı Latife adlı romanın tanıtımı İstanbul’da Emirgan Korusu’nda Beyaz Köşk’te gerçekleştirildi. Törene yazarlar, gazeteciler ve medya mensuplarından oluşan davetliler katıldı.

[Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

BSR Yayın Grubu’na bağlı Paradoks Kitap’tan neşredilen kitabın tanıtım kokteylinde, 29 Ocak 1923’te İzmir’de Uşşakizade Köşkü’nde Fevzi Çakmak ve Salih Bozok’un da aralarında olduğu şahitlerle gerçekleşen Gazi Mustafa Kemal ile Latife Uşşaki Hanım’ın nikâh töreni, o dönemin kostümleriyle İstanbul’da yine bir 29 Ocak gününde 13.30’da temsilî olarak yeniden yapıldı.
Nikâhın kıyımı esnasında Atatürk’ün Aşkı Latife romanında, 1923’te gerçekleşen evliliğin anlatıldığı pasajlar okundu.
Nikâhın kıyılmasından sonra Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Latife Uşşaki Hanım’ı canlandıran oyuncular Beyaz Köşk’ün salonunda Sarı Zeybek dansını sergilediler. Sonrasında Atatürk’ün Aşkı Latife’yi tanıtan Yüzyılın Komutanı Yüzyılın Aşkı adlı kısa film gösterildi.
Tören, BSR Yayın Grubu Başkanı Mustafa Sabri Beşer ve romanın yazarı Fatih Bayhan’ın konuşmalarıyla sona erdi.
Ardından Fatih Bayhan ve Latife Hanım’ın yeğeni Sadık Öke yazılı ve görsel medya mensuplarının sorularını cevapladılar.
Önsözünü Latife Hanım'ın yeğeni Mehmet Sadık Öke’nin kaleme aldığı Atatürk'ün Aşkı Latife, adlı roman, Mustafa Kemal'e “Ordular idare ettim ama bir kadını idare edemiyorum” dedirten fırtınalı aşk ve evliliğin tarihi arka planına ışık tutmaya gayret ediyor...
([Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...])

Başlıya baş eğdirdim buyurdum
Dizliye diz çöktürdüm doyurdum
TÜRK'lüğümü su Cihana duyurdum

Soyum OĞUZ benim,adım TÜRK
Damarımda dolaşan kanım TÜRK

Yedi iklimde duyulmuştur adım
Ne Toylar Ne Savaşlar yaşadım
Kırk çerimle saray basan KÜRŞAD'IM

Soyum Oğuz benim,adım TÜRK
Damarımda dolaşan kanım TÜRK

Bu mesajı twitter de paylaşBu mesajı yahoo da paylaşGoogle de paylaşShare on Facebook

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Bookmarks

Kelimeler
atatürk, hanim'a, kiydilar, latife, nikâh
Seçenekler
Stil