Psikolojik Danışman ve rehber öğretmen pdr eğitim haberleri re hberlik

Ana Sayfa Forum Kurallar Makaleler Dosyalar Bize Ulaşın Kayıt ol
Geri git   Ana sayfa >
TIP/SAGLIK
> HASTALIKLAR VE KORUNMA > Kulak Burun Boğaz

Facebookta Paylaş LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-01-2012, 00:59   #1 (permalink)
Altın Üye Rüzgar Kadın

suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Medeni Durum: Belirtmemiş
Konular: 28806
Ruh halim:

Yüksek ses, kulak sağlığını olumsuz etkiliyor

Yüksek ses, kulak sağlığını olumsuz etkiliyor

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) Uzmanın Opr. Dr. Selami Yavuz, "Günümüzde yüksek sese maruz kalma (patlama, silah sesi, yüksek frekanslı seslere uzun süre maruz kalmak, yüksek sesle ve uzun süre stereo müzik dinlemek, fabrika gürültüsü vs) kulak çınlamasının en sık nedenidir" dedi.

Medicana International Samsun Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü Uzmanlarından Opr. Dr. Selami Yavuz, kulak çınlaması ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi verdi. Dışarıdan hiçbir ses veya elektriksel uyarı gelmediği halde kulakta veya başta işitilen çınlama, uğultu veya gürültü gibi her türlü sese "tinnutus" dendiğini belirten Yavuz, "Kulak çınlaması çoğunlukla işitme sinirlerinin mikroskopla görülebilecek kadar küçük olan uçlarında meydana gelen hasarlardan ötürü gelişir. Bu sinir uçlarının
sağlıklı olması ve kesin duymayı sağlar ve bunlar da oluşan hasar işitme kaybı ve çınlamaya yol açar. İlerleyen yaşla birlikte sinir uçlarında oluşan dejenerasyon da çınlamaya neden olur. Kulak kiri, orta kulakta sıvı birikimi, orta kulak enfeksiyonları, iç kulak kanalındaki tümörler, bazı ilaçlar tinnutusa sebep olabilirler. Günümüzde yüksek sese maruz kalma (patlama, silah sesi, yüksek frekanslı seslere uzun süre maruz kalmak, yüksek sesle ve uzun süre stereo müzik dinlemek, fabrika gürültüsü vs) kulak
çınlamasının en sık nedenidir. Ayrıca hipertansiyon, diyabet, yoğun kahve-kola-sigara tüketimi, stres çınlamayı kötüleştirebilir" diye konuştu.
'SOFTLASER' TEDAVİSİ
Kulak çınlamasının (tinnutus) tedavi yöntemlerine değinen Opr. Dr. Selami Yavuz, şunları söyledi:
"Tedavide iç kulak üzerinde yatıştırıcı etki gösteren ve iç kulak kan akımını arttıran ilaçlar kullanılabilir fakat nadiren faydalı olurlar. Son yıllarda tinnutus için 'softlaser' adı verilen alternatif bir tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Dış kulak yolu ve orta kulaktan geçerek iç kulağa ulaşan laser ışınları, iç kulaktaki kan dolaşımını düzenler ve hücresel enerji seviyesini yükseltir. Böylece iç kulaktaki kısmi hasar görmüş sinir hücreleri tedavi edilebilir. Yöntem özellikle uzun geçmişi olmayan kulak
çınlamalarında başarılıdır. Uygulama 10 seanstan ibarettir ve her bir kulak için 5 dakikadan başlayarak 30 dakikaya kadar artan sürelerle uygulanır. Kliniğimizde de kulak çınlaması tedavisi Samsun ve çevresindeki tek softlaser cihazı ile yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Başlıya baş eğdirdim buyurdum
Dizliye diz çöktürdüm doyurdum
TÜRK'lüğümü su Cihana duyurdum

Soyum OĞUZ benim,adım TÜRK
Damarımda dolaşan kanım TÜRK

Yedi iklimde duyulmuştur adım
Ne Toylar Ne Savaşlar yaşadım
Kırk çerimle saray basan KÜRŞAD'IM

Soyum Oğuz benim,adım TÜRK
Damarımda dolaşan kanım TÜRK

Bu mesajı twitter de paylaşBu mesajı yahoo da paylaşGoogle de paylaşShare on Facebook

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Bookmarks

Kelimeler
etkiliyor, kulak, olumsuz, sagligini, ses, yüksek
Seçenekler
Stil