|
|
Yazar Kurtman ERSANLI
30-11-2008 |
|||||||
|
|||||||
|
|
|||||||
|
By
zarade
on
30-11-2008, 23:04
|
|
Öncelikle hayırlı olsun dileklerimi kabul edin .Ayrıca sizi burda görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmeliyim.
Engellilerle ilgili tespitleriniz çok doğru hocam..Engelli eğitimi ve topluma kazandırma çalışmalarında çok geç kalındı ama başlandı ki buna da şükretmek gerekiyor.Bu konuda ailelerin bu güne kadar sesini duyuramamasının etkisi büyük.Tabi sosyal bir devlette ailelerin bunun için çaba harcamasına da gerek yoktur. Önemli olan bu günden sonra nelere dikkat edileceği.Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin daha işler ve nitelikli hizmet götürebilmesi için ailelerin çok bilinçli olması,talep ve takip etmesi gerekiyor..Kolay gelsin... |
|
By
mahzen
on
30-11-2008, 23:34
|
|
Öncelikle önemli bir konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim.
Engelli olmak insanların kendi istekleriyle karşılaştıkları bir durum değildir. Ya doğuştan, ya da kaza veya hatalarla engelli duruma düşebilir insanlar. Öncelikle rabbime hamd ediyorum; düşünmemiz için akıl, yürüyebilmemiz için ayak, tutabilmemiz için el, görebilmemiz için göz, konuşabilmemiz için lisan, duyabileceğimiz kulak vs nimetleri bizlere verdiği için. Engelli olmamıza sebep olacak her türlü kazadan cümlemizi uzak eylesin. Bizler de engelli olma durumuyla karşılamamak için bir garantimiz yok. Öncelikle trafik kazaları başta olmak üzere, ev ve iş kazaları insanların engelli olmasına sebep olmakta. Onlar da hayatın bir parçası. onları anlamaya çalışmak, onların da sosyal hayatta, sosyal alanlardan, sağlık kuruluşlarından, kamu kurumlarından, cami ve okul gibi yerlerden faydalanabilmeleri için gerekli fiziki altyapının sağlanması gerekir. Tabii ki her şeyden önce onları anlamaya çalışmalıyız. Geçen hafta 8 ve 11 yaşlarında olan çocuklarımla çarşıya gitmiştik. yollarda ve caddelerde yürüme engellilerin arabalarıyla geçebilecekleri şekilde düzenleme yapılmış olması çocukların dikkatini çekti. Konu herkes için önemli. Engelleri ortadan kaldıracak alt yapı oluşturulur, gerekli araç ve gereçler temin edilebilirse engelli vatandaşlarımız da sosyal hayata katılmış olurlar. Bunun için de engellerin ortadan kaldırılması için maddi ve manevi her konuda yardımlaşarak duyarlı olduğumuzu göstermemiz gerekir. Bu konuda özveri ile gayret edip emek sarfeden herkese teşekkür ediyorum. ![]() |
|
By
ahidem
on
01-12-2008, 09:44
|
|
Sizi burada görmekten mutluluk duyduğumu belirterek hayırlı olsun diyorum.
Engellilerin veya engelli ailelerinin yaşadıklarını empati kurabildiğimiz kadar anlayabiliyoruz. Kişinin başına gelmedikçe engeli olmanın, engelli bireye sahip aile olmanın ne demek olduğunu gerçek manada anlayamıyoruz. Engellilerin eğitimi geçmiş yıllara nazaran iyileştirilmiş epey yol kadedilmiş durumda. Lakin yeterli değil... Özel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları diyoruz geçen hafta 10 tane Özel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumu gezdikten sonra şu an diyebilirimki çok ama çok eksiklerimiz var. Kurumlarda yapmamız gerekenlerin yanısıra sizinde dediğiniz gibi ailelerin eğitiminede çok ağırlık verilmeli. Biz eğitimci ve engelli aileleri olarak engellilerin, engellerini aştıkları, insanca yaşama kavuştukları bir Türkiye yaratmaya varız. |
|
By
samyeli262
on
01-12-2008, 11:29
|
|
çok değerli ve düşündürücü bi paylaşım teşekkür ediyorum
bireylerin parçalarına bakarak değerlendirildiğini görmek çok acı bir durum insanlık adına düşüncelerde ki çatlak parçaların giderilmesinin öncelikle bireysel bir sorumluluk olması gerektiğini düşünüyorum yaşam hakkı herkes için eşittir ve her ne kadar ilerlemeler olsa da çözüme giderken merkez noktada engelli kavramının nedenlerini irdelemek gerekir insanın insandan başka kimsesi yoktur onu farklılıklarından dolayı değerlendirmeye sokmak ve görmezden gelerek yaşamsal zorluklara meydan vermek insanlık dışıdır |
|
By
oguztr
on
01-12-2008, 13:38
|
|
Öncelikle Biz öğrencilerine ve Siteyi ziyaret eden binlerce kişiyle bu değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Rehabilitasyon merkezleri gerçekten şu an için kanayan yara haline geldi.Uzman olmayan,Eğitimi olmayan hiç bir deneyimi olmadan ucuz personel yoluyla iş yürüten merkez sayısı azımsanamayacak kadar çok.Bu konuyla ilgili aileler,Kulaktan dolma ,reklam veya dost hatırı çocuklarını bu tür merkezlere verirken.Gerçekten çocuklarını bu alanda eğitim almış doğru eğitimi verebilen bir merkezemi verdiklerini bilmiyorlar.Akademik yönden Ankara,İstanbul gibi metropollerde bile bulamaycağımız Akademik personel yapısıyla samsunda oluşturduğunuz Rehabiliasyon merkezi Bu yönde doğru çalışmalar ve doğru uzmanla doğru eğitimin nasıl verileceğini gösterecektir. Bu konuda problemi olan Aileler her konuda hocamızdan çekinmeden danışabilirler yardım alabilirler.Sitemiz ulaşım bölümünden yazarak veya aşağıdaki linkten hocamıza ulaşabilirler. [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
By
deniz gözlü
on
09-01-2009, 13:56
|
|
çok önemli bir konuya değinmişsiniz gerçekten çok teşekkür ederim..
ben bir zihinsel engelli annesi olarak sayın oğuzun dediklerine katılıyorum ..Rehabilitasyon merkezleri var evet ama gerçektende kanayan bir yara ve maddi bir ranta dönüşmüş durumda ne yazıkki..kızım yaklaşık 7 yıldır rehabilitasyon merkezine gidiyor bu konuda bikaç kurum değiştirdim ama ne yazıkki yeterli değiller hiçbiri..uzmanlara danıştığımdaysa bana dedikleri kendim özelden birebir ücretli özel eğitim almamı önerdiler. ve kızımın raporları olduğu halde ram dan özel eğitim için engel çıktı önüme, tekrar tekrar dilekçe vererek zorla aldım özel eğitim raporunu geçen yıl. bu da işin başka bir yönü tabiki![]() benim burdan sormak istediğim çocuğumun raporunda eğitilebilir yazarken neden biz engelli ailelerine zorluklar çıkartıyorlar kim isterki çocuğunu böyle kurumlara göndermek mecbur kalmasaydık biz engelli aileleri çocuklarımız için en iyisi en gereklisi neyse onun çabasındayız sadece .... |
|
By
veysel çelebi
on
17-01-2009, 21:26
|
|
Saol allar razı olsun ben de doğruyu söyleyeyim ben de engelliyim bizi düşünen böyle insanların olduğunu bilmek bizlere daha da ümit veriyor
insan dışlanarak hayata küser böyle insanların oduğunu bilmek te insanın yani engelli birisini hayata bağlar terkrar sayın : ERSANLI ya teşekkür ediyorum ve ne tür proje yaparsa elimden geldiğince destek olucam |
|
By
rehberlik0606
on
25-02-2009, 01:31
|
|
Güzel bir yazı. Kaleminize sağlık.
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Article: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Bookmarks |