Psikolojik Danışman ve rehber öğretmen pdr eğitim haberleri re hberlik

Ana Sayfa Forum Kurallar Makaleler Dosyalar Bize Ulaşın Kayıt ol
Geri git   Ana sayfa >
EĞİTİM,ÖĞRETİM
> Öğretmen ve eğitim sorunları özlük hakları > MEB(Kanunlar duyurular uygulamalar)
MEB(Kanunlar duyurular uygulamalar) Yeni çıkan kanunlar,yönetmelikler,Duyurular.Gelişmeler.tartışalım irdeyelim.Haberdar edelim

Facebookta Paylaş LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-05-2010, 17:39   #1 (permalink)
Altın Üye Rüzgar Kadın

suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Medeni Durum: Belirtmemiş
Konular: 28826
Ruh halim:

MEB'den genel liselerin anadolu lisesine dönüştürülmesi genelgesi

MEB'den genel liselerin anadolu lisesine dönüştürülmesi genelgesi

Millî Eğitim Bakanlığı Genel Liselerin Anadolu Lisesine Dönüştürülmesi ile ilgili genelge yayımladı.
[Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Başlıya baş eğdirdim buyurdum
Dizliye diz çöktürdüm doyurdum
TÜRK'lüğümü su Cihana duyurdum

Soyum OĞUZ benim,adım TÜRK
Damarımda dolaşan kanım TÜRK

Yedi iklimde duyulmuştur adım
Ne Toylar Ne Savaşlar yaşadım
Kırk çerimle saray basan KÜRŞAD'IM

Soyum Oğuz benim,adım TÜRK
Damarımda dolaşan kanım TÜRK

Bu mesajı twitter de paylaşBu mesajı yahoo da paylaşGoogle de paylaşShare on Facebook
suzim Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti:
nehir35 (07-05-2010), samyeli262 (07-05-2010)
Alt 06-05-2010, 19:22   #2 (permalink)
Hızır acil Üye

ahidem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 2217
çok değil yaklaşık 20 gün önce okulda bunun tartışmasını yapmıştık

konuda açmıştım

hadi bakalım hayırlı olsun

[Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu mesajı twitter de paylaşBu mesajı yahoo da paylaşGoogle de paylaşShare on Facebook
ahidem Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti:
nehir35 (07-05-2010), samyeli262 (07-05-2010)
Alt 07-05-2010, 10:36   #3 (permalink)
Özel Üye

nehir35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Medeni Durum: Belirtmemiş
Konular: 3888
Ruh halim:

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 81 ile gönderilen genelgeye göre , tüm düz liseler Anadolu Lisesi’ne dönüştürülecek.

Bakan Çubukçu, “kalite ve verimliliğin artırılması amacıyla” böyle bir uygulamaya gidileceğini belirtti

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun talimatıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle, tüm düz liseler Anadolu Lisesi’ne dönüştürülüyor.
KALİTE VE VERİMLİLİK İÇİN

Bakan Çubukçu, “Kalite ve verimliliğin artırılması amacıyla” genel liselerin de gerekli alt yapı ve öğretmen ihtiyacıyla ilgili tedbirlerin alınması suretiyle, kademeli bir şekilde Anadolu Lisesi statüsüne kavuşturulması yönünde çalışma başlattı. 81 il valiliğine gönderilen “Genel liselerin Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi” konulu genelgede Çubukçu, şunlara dikkat çekti:

“Ortaöğretimde yüzde 47.2, mesleki ve teknik ortaöğretimde yüzde 52.8 olmak üzere ortaöğretim kademesinde yüzde 100 okullaşma oranına erişimin hedeflendiği dikkate alındığında ; okullaşmanın ortaöğretimde yüzde 1.84, mesleki ve teknik ortaöğretimde yüzde 21.54, ortaöğretim toplamında ise yüzde 23.38 oranında 2012 yılına kadar arttırılması gerekmektedir.”

NÜFUSA GÖRE OKUL SAYISI

Çubukçu’nun tespitleri ve öngörüleri şöyle devam ediyor: “Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen okullar dışında kalan genel liselerin binalarıyla her türlü müştemilatı valiliklerce uygun görülen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının hizmetine sunulacak.

Merkez nüfusu 10 bin ile 20 bin arasında olan yerleşim biriminde 1 Anadolu Lisesi, 20 bin ile 40 bin arasında olan yerleşim birimlerinde 2 Anadolu Lisesi, 40 bin üzerinde olan yerleşim birimlerinde öğrenci potansiyeli ve gelişmişlik düzeyi dikkate alınarak uygun sayıda Anadolu Lisesi olacak şekilde planlanacak, diğer genel lise binaları ile mesleki eğitim desteklenecektir.”

Çubukçu imzalı genelgeye valilikler 17 mayıs tarihine kadar illerindeki duruma ilişkin bilgilendirmede bulunacak.

alıntı

Yunus Emre

nehir35 Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
samyeli262 (07-05-2010)
Alt 07-05-2010, 13:16   #4 (permalink)
Can üye

samyeli262 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Medeni Durum: Bekar
Konular: 430
"Merkez nüfusu 10 bin ile 20 bin arasında olan yerleşim biriminde 1 Anadolu Lisesi, 20 bin ile 40 bin arasında olan yerleşim birimlerinde 2 Anadolu Lisesi, 40 bin üzerinde olan yerleşim birimlerinde öğrenci potansiyeli ve gelişmişlik düzeyi dikkate alınarak uygun sayıda Anadolu Lisesi olacak şekilde planlanacak, diğer genel lise binaları ile mesleki eğitim desteklenecektir.”

gelişmişlik düzeyine göre mi hımmm yani eğer gelişmemişse orada Anadolu lisesi açmaya gerek yok tarzında bir şey mi bu benim bildiğim okullar eğitim içeriğine fonksiyonuna göre ayrılırlar eğer amaç eğitim de iyileştirme yapmak ise gelişmişlik düzeyi dikkate alınmamalı çünkü zaten gelişemediği için değişime gidilmek zorunda değil mi? yanlış anlamışta olabilirim tabi ancak uygulamayı yapanlar buna pek mahal vermiyor nedense güvenemiyorum

KENDİMLE BEN DEMOKRASİ BİRLİĞİ

Alt 07-05-2010, 13:37   #5 (permalink)
Arıza Kurt

oguztr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Medeni Durum: Evli
Konular: 1266
Ruh halim:

Anadolu liseleri seçme sınavında başarılı olan öğrencilere ingilizce ağırlıklı eğitim veren ortaöğrenim kurumlarıdır.Eskiden bu okulların sınavlarına herkes giremezdi not ortalaması en az 70 olan(eski 100 lük not sistemine göre) öğrenciler sınavına girer burada başarılı olanlar alınırdı yani öğrenci başarı düzeyi yüksekti,Anadolu liselerinin artması bana göre doğru bir uygulama Ancak bu kadar artırılması ne derece doğru ilerde göreceğiz.

Bir gün çizgim dosdoğru akacak

oguztr Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
samyeli262 (09-05-2010)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Bookmarks

Kelimeler
anadolu, dönüştürülmesi, genel, genelgesi, liselerin, lisesine, meb'den
Seçenekler
Stil