Psikolojik Danışman ve rehber öğretmen pdr eğitim haberleri re hberlik

Ana Sayfa Forum Kurallar Makaleler Dosyalar Bize Ulaşın Kayıt ol
Geri git   Ana sayfa > YAZARLARIMIZ/YAZILARI > KÖŞE YAZARLARIMIZ > Oğuz ÖZAT
Oğuz ÖZAT Uzman Psikolojik Danışman

Comment

Facebookta Paylaş LinkBack Yazı yönetimi Stil
<!-- google_ad_section_start -->Yibo gerçeği ve üzerinde oynanan oyunlar<!-- google_ad_section_end -->
Yibo gerçeği ve üzerinde oynanan oyunlar
Yazar Oğuz ÖZAT
08-06-2010
Yibo gerçeği ve üzerinde oynanan oyunlar

Yibo gerçeği ve üzerinde oynanan oyunlar;

Yatılı ilköğretim Bölge okulu kısa adıyla yibo son günlerde gündemde olan ve bir kısım istisnai olaylarla kapatılmaya çalışılan yibolar neden kapatılmaya çalışılıyor?Yiboların kazandırdığı kaybettirdiği nedir?
2009 öğretim yılı başı itibari ile 589 yiboda 150.000 çocuğumuz öğretim görmektedir.
Ortalama her yıl 20 bin çocuğumuz yibolardan mezun olmaktadır.
Yibolarda okuyan öğrencilerin bir çoğu fiziki nedenlerle ve 3-5 evlik taşima yöntemiyle örgün eğitime ulaşamayan bölgelerdeki çocuklarımızdır.Bunun yanında terör nedeniyle eğitim öğretim imkanı oluşturulamayan bölgelerimizdeki öğrencilerdir.
Bu okullardaki öğrencilerimiz 8 yıl boyunca yibolarda eğitim almakta öğretmenlerini anne baba görüp örnek almakta ,planlı çalışmayı düzenli olmayı öğrenmekte; kısacası çalışma ve yaşamla ilgili herşeyi ,hayatı modern kaliteli insanlara saygı duymayı öğrenmektedir.En önemlisi ise Millet ve devlet sevgisini en doğru şekilde görüp bu yönde çalışmayı öğrenmektedir.
Nasılmı?
Yemekhanede sıraya girmeyi öğrenerek başkalarına ve haklarına saygı duymayı.
Yatakhanede dolaplarıni düzenlemeyi,yataklarını düzenlemeyi öğrenerek düzen ve tertibi.
Her gün yapılan etüd sayesinde planlı ders çalışmayı.
Kendilerinin tek örnek alabilecekleri eğitimli öğretmenlerini izleyerek, görerek davranış kazanmayı.
Bölücü yada yanlış, kötü amaçlı kişilerden uzak ve soyutlanmış olmaları nedeniyle uyumlu ve doğru bireyler olmayı .
Devletini sevmeyi öğrenerek büyüyorlar.
En azından okullarında gördükleri ve aldıkları kültürü mezralarına, obalarına taşıyorlar.
Peki bu neden bazı kesimleri rahatsız ediyor ve yibolara karşı hareket ediyorlar ve bu kesimler kimdir?
Birincisi pkk ve ona yakın gruplar, partilerdir.
12-13 yaşındaki çocuklarımız yibolarda güvenle eğitim almaları ve devlete bağlı milletinin yararına yetişmeleri bu bölücü zihniyetin kırsaldaki bu genç çocukları dağa götürmelerine engeldir ki,Pkk yayın organlarıda yiboları asilimilasyon merkezi sıfatını yakıştırmalarına nedendir.
Diger bir grup ise bazı dini cemaat gruplarıdır.Bugün bir çok lise ve üniversite yurdu kurarak buralarda kendine sempatizan kazandıran bu grupların amacı daha taze beyinlere ulaşarak daha çok sempatizan kazandırmak isteğindedirler.Yiboların kapanmasıyla ağlarına düşmeleri kesin olacak ilköğretim öğrencileri daha kolay işlenebilecek kesimdir.
Son söz olarak şunu söylemek istiyorum;
Her konuda istismara açık milyonlarca kırsal kesimden çocuklarımızı bu tür tehlikeden koruyan yiboların kapatılması demek bu ülkeye dinamit koymak demektir ve Bir takim kirli odakların isteğine alet olmak demektir.
Yibolarla ilgili yapılan saldırılar bilinçlidir ve bu konudaki yayınları yapan bir kısım medya bilinçli yapmaktadır bir kısım medya ise araştırmadan ve bilgisizce bunlara alet olmaktadır.
Yibolar bu ülkenin istismara en çok alet olacak ekonomik zayıflıkta ve coğrafik bölgelerinde yaşayan çocuklarımız için gerçekten olmazsa olmaz ve onları savunan kollayan ve güvenli şekilde eğitimlerini veren okullarıdır.Bu okulların kapanması demek bu çocuklarımızın örümceklerine düşmesi demektir.
Yazı yönetimi

By Amazon on 09-06-2010, 11:40
Yine de bu okullardaki öğrencilerin ilgi ve sevgiden yoksun kaldıklarını düşünüyoru Fen Lisesindeyim öğretmenlerimi gözlemliyorum.Dersleri biter bitmez evlerine koşmak istiyorlar.Nöbetçi belletmenler oflaya poflaya zoraki görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar.Gerçi ders ücretlerini almasına alıyorlar ama okuldan sonra evine gitmesi varken,burada başkalarının çocuklarına dadılık yapmak açıkçası çoğunun hoşuna gitmiyor.Ben de İstanbul Erenköy Kız Lisesi'nde 6 yıl yatılı okudum.Pansiyonda 400 kız öğrenci kalıyorduk.Bir nevi askeri nizam,üvey evlat muamelesi görürdük belletmen hocalarımızdan.Başımızdakiler ya evlenmemiş ya da eşlerinden ayrılmış,mutsuz,sorunlu tiplerdi.Onların kendilerine faydaları yoktu ki bize mi olacaktı... Kazandıklarımızın yanı sıra kaybettiklerimizi de yadsımamak lazım!...
By ahidem on 10-06-2010, 01:44
YİBO lar kanayan yaramız

kanadıkça tuz basıyoruz veyada şimdi yapılmaya çalışıldığı gibi kangrenmiş gibi kesip atmaya çalışıyoruz

sorunları güzel bir dille ele almışsın teşekkurler
Comment

Currently Active Users Viewing This Article: 1 (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Kelimeler
gerçeği, oynanan, oyunlar, yibo, üzerinde
Yazı yönetimi
Stil