Psikolojik Danışman ve rehber öğretmen pdr eğitim haberleri re hberlik

Ana Sayfa Forum Kurallar Makaleler Dosyalar Bize Ulaşın Kayıt ol
Geri git   Ana sayfa >
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK
> Pdr alanı ,,Düzenlemeler ve gelişmelerle ilgili son haberler

Facebookta Paylaş LinkBack (3) Seçenekler Stil
Alt 22-01-2009, 08:25   1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
Hızır acil Üye

ahidem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 2217
rehber öğretmen çalışma saatleri

Arkadaşlar rehberlik servisinin günlük çalışma saatlerrini planlamada okul idaresiyle sorun yaşayınca e-bilgi edinmeye okulumun tam gün olduğunu, saat 9:00-15:00 arasında eğitim yaptığımızı arada 1 saat 10 dakikalık bir öğlen teneffüsümüzün olduğunu idarenin öğle saatini çalışma süresine eklemediğinden benim 16:00 da okuldan çıkmam gerektiği konusunda ısrarcı olduklarından problem yaşadığımı belirttim. Aşağıdaki cevap geldi.

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 408084

Cevap Metni : Sayın ........................

Başvurunuz incelenmiş olup

Okul psikolojik danışma ve rehberlik servislerinde çalışan rehber
öğretmenler diğer öğretmenler gibi eğitim-öğretim sınıfı içerisinde yer aldıklarından çalışma saatleri haftalık 30 saattir. Dolayısıyla günlük çalışma saatleri 6 saati aşmamak kaydıyla, öğrencilerin okulda bulundukları süreyi kapsayacak şekilde, eğitim-öğretim kurumunun özellik ve ihtiyaçlarına göre okul müdürlüğünce belirlenir.

Bilgilerinizi rica ederim.

mailime gelen bir bilgidir.

Bu mesajı twitter de paylaşBu mesajı yahoo da paylaşGoogle de paylaşShare on Facebook
ahidem Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti:
hasankocak (16-04-2010), volcano771 (22-04-2010)
Alt 15-01-2010, 11:43   #2 (permalink)
Üye

filizazra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Medeni Durum: Evli
Konular: 3
ayyyyyyyyyyyyyyy valla fenalık geldi.ilçe bana takmış durumda.biraz önce yazı geldi 8-5 çalışacakmışım.ya okul bile 8:30 da açılıyo.yaaaaaaaa offfffffff.ay çok kötüyüm.bi de çalışma planı istiyolarmış.rehberlik yıllık plan dışında rehber öğretmen için plan varmış bilen var mı?ya da ipi olan var mı?

Bu mesajı twitter de paylaşBu mesajı yahoo da paylaşGoogle de paylaşShare on Facebook
filizazra Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
oguztr (02-11-2011)
Alt 15-01-2010, 12:00   #3 (permalink)
Hızır acil Üye

ne planı bu??

okulda yaptığımız çalışmalar dışında yıllık paln yok

sadece çerçeve planımız var

ne saçmalıyorlar

nerde görev yapıyorsunuz siz???

Alt 15-01-2010, 12:06   #4 (permalink)
Hızır acil Üye

bunu içinde mahkemeye gidilebilir

alıştım artık dava açmaya

arkamdan gelin

Alt 15-01-2010, 12:07   #5 (permalink)
Z/arif Üye

zarade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 106
Alıntı:
filizazra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ayyyyyyyyyyyyyyy valla fenalık geldi.ilçe bana takmış durumda.biraz önce yazı geldi 8-5 çalışacakmışım.ya okul bile 8:30 da açılıyo.yaaaaaaaa offfffffff.ay çok kötüyüm.bi de çalışma planı istiyolarmış.rehberlik yıllık plan dışında rehber öğretmen için plan varmış bilen var mı?ya da ipi olan var mı?
Okul idaresi çoğu zaman diğer öğretmenlerden ,bilhassa sınıf öğretmenlerden ,kutlamalar,ziyaretler v.s. ile ilgili bir çalışma planı isterler.İlk geldiğimde benden de istenmişti .Olmayacağını anlattım.Böyle bir şey sanırım.
Çalışma saati konusunda iyi saçmalamışlar.Durumu izah et,anlamıyorlarsa ,e-bilgi yoluyla öğren göster onlara ,yine nlamıyorlarsa yap artık bişeyler,biz bile sinirlenmeye başladık.

zarade Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
ahidem (15-01-2010)
Alt 15-01-2010, 12:08   #6 (permalink)
Hızır acil Üye

bu arada ilçeden istenen plan daha önceden başka bir panoda bahsettiğiniz pek çok okula gezici rehber olarak görevlendirildiğiniz ile ilgili olmasın??

bendende o dönemlerde buna benzer bir plan istenmişti

ama öğle bir plan yok

hazırlamak için boşa uğraşma

görevlendirmen zaten saçma bide plan istemeleri

Konu ahidem tarafından (15-01-2010 Saat 12:23 ) değiştirilmiştir..

Alt 15-01-2010, 12:14   #7 (permalink)
Z/arif Üye

zarade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 106
Bizim yıllık planımız ve ilçenin ,Ramın istediği diğer (meslek,risk )planlar haricinde hazırlamamız gereken bir plan yok.

zarade Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti:
ahidem (15-01-2010), oguztr (02-11-2011)
Alt 15-01-2010, 12:57   #8 (permalink)
Arıza Kurt

oguztr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 1266
Ruh halim:

yönetmelikle belirlenmiş günlük 6 saat çalışma süren var .Bu istekleri suçtur hatta resmi yazıyla nasıl yapabiliyorlar.Plana gelince rehber öğretmenlerin yapacakları planlar ve çalışmalarda yönetmelikte belirlenmiştir.Nasıl bir plan istediklerini bilmiyorum ama okul harici çalışmaların zaten yasaya uygun değil birde onun için plan istiyorlar.Filiz sana neler yapacağını yukarlarda söyledik bunları yapmıyormusun mahkeme kararlarını alıp şöyle okkalı bir dilekçe yaz ve okulunda işlerini yapmaya devam et dedik.Ama yapmadın şimdide başka şeyler isteniyor.Özlük hakkını koruyamazsan sendeki bu kabullenme mantığıyla yarın bir gün seni koyun otlamayada gönderecekler.
Eğer bunları sen yapamıyor yüzün yumuşaksa şimdi bir sendikaya kayıt olursun sendika yönetimikurumunla senin özlük haklarını koruma adına görüşür gerekirse mahkemeye gider.Olmadı avukatları var veriyorsun vekalet avukat parasıda ödemiyorsun onlar senin adına herşeyi yürütüyor.Yaptığın kabullenme hep başına iş açacak bunu söyleyeyim sana

Bir gün çizgim dosdoğru akacak

Alt 15-01-2010, 13:05   #9 (permalink)
Arıza Kurt

oguztr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 1266
Ruh halim:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete : 17.4.2001/24376 Tebliğler Dergisi : MAYIS 2001/2524
Ek ve Değişiklikler:
1) 14.3.2009/27169 RG ( NİSAN 2009/2619 TD )

Yukarda tarih ve sayı verdiğim yönetmelikçe okullarda çalışan rehber öğretmenin görevleri ve çalışma saatleri açıkça belirtilmiştir.aşağıda belirttim görevlerin aşağıda ötesini bilemem

öncelikle çalışma saatlerin aynı yönetmeliğin 54 maddesi şöyle

Çalışma Saatleri ve İzinler
Madde 54- Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli uzmanlar ve psikolojik danışmanların çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili konular, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 99, 102, 103, 104'üncü maddeleri esaslarına göre düzenlenir.
Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli psikolojik danışmanların çalışma süreleri haftalık 30 iş saatidir. Günlük çalışma saatleri eğitim-öğretim kurumunun özellik ve ihtiyaçlarına göre okul müdürlüğünce düzenlenir. Bu elemanlar izin ve tatillerini diğer öğretmenler gibi kullanırlar.

bu kadar açık yani otuz saat fazlası yok ve görevlerinde aşağıda

Psikoljik Danışmanın Görevleri:
Madde 50 - Psikolojik danışman aşağıdaki görevleri yapar:
a) İl çerçeve programını temel alarak okulunun rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri programını sınıf düzeylerine, okulun türüne ve öğrencilerin İhtiyaçlarına göre hazırlar.
b) Rehberlik programının ilgili kısmının uygulanmasında sınıf öğretmenlerine rehberlik eder.
c) Okulunun tür ve Özelliklerine göre gerekli eğitsel ve meslekî rehberlik etkinliklerini plânlar, programlaştırarak uygular veya uygulanmasına rehberlik eder.
d) Bireysel rehberlik hizmetlerini alanın ilke ve standartlarına uygun biçimde yürütür.
e) Eğitsel, meslekî ve bireysel rehberlik çalışmaları için öğrencilere yönelik olarak bireyi tanıma etkinliklerini yürütür.
f) Bireysel rehberlik hizmetleri kapsamında formasyonu uygunsa psikolojik danışma yapar.
g) Sınıflarda yürütülen eğitsel ve meslekî rehberlik etkinliklerinden, uygulanması rehberlik ve psikolojik danışma alanında Özel bilgi ve beceri gerektirenleri uygular.
h) Okul içinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleriyle ilgili konularda araştırmalar yapar, bunların sonuçlarından yararlanılmasını sağlar.
ı) Öğrencinin mezun olacağı dönemde, okuldaki tüm eğitim ve öğretim sürecindeki gelişimini, yönlendirilmesi açısından önemli özelliklerini ve bu konudaki önerilerini içeren bir değerlendirme raporunu sınıf rehber öğretmeni, veli, öğrenci ve okul yönetiminin iş birliğiyle hazırlar. Bu raporun aslını öğrenci gelişim dosyasına koyar, bir Örneğini de Öğrenciye veya velisine verir.
i) Eğitim-öğretim kurumundaki seçmeli derslerin konulmasında çevre koşullan, okulun olanakları, öğretmen sayısı ve branşı da gözetilerek yeni seçmeli derslere ilişkin araştırma yapar, bu derslerin zümre öğretmenlerince gerçekleştirilecek program çalışmalarında alanı ile ilgili görüşlerini bildirir.
j) Okulda özel eğitim gerektiren öğrenci varsa veya kaynaştırma eğitimi sürdürülüyorsa, bu kapsamdaki öğrencilere ve ailelerine gerekli rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini rehberlik ve araştırma merkezinin iş birliğiyle verir.
k) Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin öğrenci gelişim dosyalarını ve diğer gerekli kayıtlan tutar, ilgili yazışmaları hazırlar ve İstenen raporları düzenler.
l) Okula bir alt Öğrenim kademesinden veya nakil yoluyla gelen öğrencilerin gelişim dosyalarını inceler, sınıf rehber öğretmeniyle iş birliği içinde değerlendirir.
m) Gerekliğinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde kullanılacak ölçme araçları, doküman ve kaynakları hazırlama ve geliştirme çalışmalarına katılır.
n) Öğrencilerin ilgi, yetenek ve akademik başarıları doğrultusunda eğitsel kollara yöneltilmesi konusunda branş ve sınıf rehber öğretmenine bilgi verir ve iş birliği yapar.
o) Ailelere, öğrencilere, sınıf rehber öğretmenlerine ve gerektiğinde diğer okul personeline yönelik hizmet alanına uygun toplantı, konferans ve panel gibi etkinlikler düzenler.
p) Okulda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin komisyonlara ve toplantılara katılır, gerekli bilgileri verir, görüşlerini belirtir.
r) Orta öğretim kurumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliğinin ilgili maddesinde belirtilen görevi yapar. s) Ders yılı sonunda bu alanda yapılan çalışmaları değerlendirir, sonuçlarını ve gerekli bilgileri içeren bir rapor hazırlar.

Alt 15-01-2010, 15:18   #10 (permalink)
Üye

filizazra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 3
hocam sendikamın haberi var.okkalı bi dilekçe döşedim.tam olarak 22.12.2009 da.ama cevap gelmedi.hani nerde dedim ili bekle dediler.cevap bekliyom.gelsin davamı avukat mı ne gerekiyosa yapıcam.niye bana yükleniyosunuz.

filizazra Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
oguztr (30-12-2011)

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.egitimpdr.com/forums/pdr-alani-duzenlemeler-ve-gelismelerle-ilgili-son-haberler/20536-rehber-ogretmen-calisma-saatleri.html
Konuya yazan For Type Tarih
Pdr psikolojik danışma ve Rehberlik portalı pdr öğrenci egitim psikoloji saglık öğretmen atama kpss 2010 öss tercih - Tekil Mesaj gösterimi - rehber öğretmen çalışma saatleri This thread Refback 24-10-2011 09:45
rehber öğretmen çalışma saatleri - Sayfa 3 - Pdr psikolojik danışma ve Rehberlik portalı pdr öğrenci egitim psikoloji saglık öğretmen atama kpss 2010 öss tercih This thread Refback 23-09-2011 00:38
rehber öğretmen çalışma saatleri - Pdr psikolojik danışma ve Rehberlik portalı pdr öğrenci egitim psikoloji saglık öğretmen atama kpss 2010 öss tercih This thread Refback 04-08-2011 00:56

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Bookmarks

Kelimeler
çalışma saatleri, rehber öğretmen
Seçenekler
Stil