|
|
|
|
#1 (permalink)
|
|
Hızır acil Üye
|
rehber öğretmen çalışma saatleri
Arkadaşlar rehberlik servisinin günlük çalışma saatlerrini planlamada okul idaresiyle sorun yaşayınca e-bilgi edinmeye okulumun tam gün olduğunu, saat 9:00-15:00 arasında eğitim yaptığımızı arada 1 saat 10 dakikalık bir öğlen teneffüsümüzün olduğunu idarenin öğle saatini çalışma süresine eklemediğinden benim 16:00 da okuldan çıkmam gerektiği konusunda ısrarcı olduklarından problem yaşadığımı belirttim. Aşağıdaki cevap geldi.
******************* Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Başvuru No : 408084 Cevap Metni : Sayın ........................ Başvurunuz incelenmiş olup Okul psikolojik danışma ve rehberlik servislerinde çalışan rehber öğretmenler diğer öğretmenler gibi eğitim-öğretim sınıfı içerisinde yer aldıklarından çalışma saatleri haftalık 30 saattir. Dolayısıyla günlük çalışma saatleri 6 saati aşmamak kaydıyla, öğrencilerin okulda bulundukları süreyi kapsayacak şekilde, eğitim-öğretim kurumunun özellik ve ihtiyaçlarına göre okul müdürlüğünce belirlenir. Bilgilerinizi rica ederim. ************************* mailime gelen bir bilgidir. __________________________________ |
|
| ahidem Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti: |
hasankocak (16-04-2010),
volcano771 (22-04-2010)
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Üye
|
ayyyyyyyyyyyyyyy valla fenalık geldi.ilçe bana takmış durumda.biraz önce yazı geldi 8-5 çalışacakmışım.ya okul bile 8:30 da açılıyo.yaaaaaaaa offfffffff.ay çok kötüyüm.bi de çalışma planı istiyolarmış.rehberlik yıllık plan dışında rehber öğretmen için plan varmış bilen var mı?ya da ipi olan var mı?
|
|
| filizazra Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
oguztr (02-11-2011)
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Z/arif Üye
|
Alıntı:
Çalışma saati konusunda iyi saçmalamışlar.Durumu izah et,anlamıyorlarsa ,e-bilgi yoluyla öğren göster onlara ,yine nlamıyorlarsa yap artık bişeyler,biz bile sinirlenmeye başladık. __________________________________ |
|
|
| zarade Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
ahidem (15-01-2010)
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Hızır acil Üye
|
bu arada ilçeden istenen plan daha önceden başka bir panoda bahsettiğiniz pek çok okula gezici rehber olarak görevlendirildiğiniz ile ilgili olmasın??
bendende o dönemlerde buna benzer bir plan istenmişti ama öğle bir plan yok hazırlamak için boşa uğraşma görevlendirmen zaten saçma bide plan istemeleri
Konu ahidem tarafından (15-01-2010 Saat 12:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Arıza Kurt
|
yönetmelikle belirlenmiş günlük 6 saat çalışma süren var .Bu istekleri suçtur hatta resmi yazıyla nasıl yapabiliyorlar.Plana gelince rehber öğretmenlerin yapacakları planlar ve çalışmalarda yönetmelikte belirlenmiştir.Nasıl bir plan istediklerini bilmiyorum ama okul harici çalışmaların zaten yasaya uygun değil birde onun için plan istiyorlar.Filiz sana neler yapacağını yukarlarda söyledik bunları yapmıyormusun mahkeme kararlarını alıp şöyle okkalı bir dilekçe yaz ve okulunda işlerini yapmaya devam et dedik.Ama yapmadın şimdide başka şeyler isteniyor.Özlük hakkını koruyamazsan sendeki bu kabullenme mantığıyla yarın bir gün seni koyun otlamayada gönderecekler.
Eğer bunları sen yapamıyor yüzün yumuşaksa şimdi bir sendikaya kayıt olursun sendika yönetimikurumunla senin özlük haklarını koruma adına görüşür gerekirse mahkemeye gider.Olmadı avukatları var veriyorsun vekalet avukat parasıda ödemiyorsun onlar senin adına herşeyi yürütüyor.Yaptığın kabullenme hep başına iş açacak bunu söyleyeyim sana __________________________________ |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Arıza Kurt
|
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete : 17.4.2001/24376 Tebliğler Dergisi : MAYIS 2001/2524 Ek ve Değişiklikler: 1) 14.3.2009/27169 RG ( NİSAN 2009/2619 TD ) Yukarda tarih ve sayı verdiğim yönetmelikçe okullarda çalışan rehber öğretmenin görevleri ve çalışma saatleri açıkça belirtilmiştir.aşağıda belirttim görevlerin aşağıda ötesini bilemem öncelikle çalışma saatlerin aynı yönetmeliğin 54 maddesi şöyle Çalışma Saatleri ve İzinler Madde 54- Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli uzmanlar ve psikolojik danışmanların çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili konular, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 99, 102, 103, 104'üncü maddeleri esaslarına göre düzenlenir. Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli psikolojik danışmanların çalışma süreleri haftalık 30 iş saatidir. Günlük çalışma saatleri eğitim-öğretim kurumunun özellik ve ihtiyaçlarına göre okul müdürlüğünce düzenlenir. Bu elemanlar izin ve tatillerini diğer öğretmenler gibi kullanırlar. bu kadar açık yani otuz saat fazlası yok ve görevlerinde aşağıda Psikoljik Danışmanın Görevleri: Madde 50 - Psikolojik danışman aşağıdaki görevleri yapar: a) İl çerçeve programını temel alarak okulunun rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri programını sınıf düzeylerine, okulun türüne ve öğrencilerin İhtiyaçlarına göre hazırlar. b) Rehberlik programının ilgili kısmının uygulanmasında sınıf öğretmenlerine rehberlik eder. c) Okulunun tür ve Özelliklerine göre gerekli eğitsel ve meslekî rehberlik etkinliklerini plânlar, programlaştırarak uygular veya uygulanmasına rehberlik eder. d) Bireysel rehberlik hizmetlerini alanın ilke ve standartlarına uygun biçimde yürütür. e) Eğitsel, meslekî ve bireysel rehberlik çalışmaları için öğrencilere yönelik olarak bireyi tanıma etkinliklerini yürütür. f) Bireysel rehberlik hizmetleri kapsamında formasyonu uygunsa psikolojik danışma yapar. g) Sınıflarda yürütülen eğitsel ve meslekî rehberlik etkinliklerinden, uygulanması rehberlik ve psikolojik danışma alanında Özel bilgi ve beceri gerektirenleri uygular. h) Okul içinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleriyle ilgili konularda araştırmalar yapar, bunların sonuçlarından yararlanılmasını sağlar. ı) Öğrencinin mezun olacağı dönemde, okuldaki tüm eğitim ve öğretim sürecindeki gelişimini, yönlendirilmesi açısından önemli özelliklerini ve bu konudaki önerilerini içeren bir değerlendirme raporunu sınıf rehber öğretmeni, veli, öğrenci ve okul yönetiminin iş birliğiyle hazırlar. Bu raporun aslını öğrenci gelişim dosyasına koyar, bir Örneğini de Öğrenciye veya velisine verir. i) Eğitim-öğretim kurumundaki seçmeli derslerin konulmasında çevre koşullan, okulun olanakları, öğretmen sayısı ve branşı da gözetilerek yeni seçmeli derslere ilişkin araştırma yapar, bu derslerin zümre öğretmenlerince gerçekleştirilecek program çalışmalarında alanı ile ilgili görüşlerini bildirir. j) Okulda özel eğitim gerektiren öğrenci varsa veya kaynaştırma eğitimi sürdürülüyorsa, bu kapsamdaki öğrencilere ve ailelerine gerekli rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini rehberlik ve araştırma merkezinin iş birliğiyle verir. k) Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin öğrenci gelişim dosyalarını ve diğer gerekli kayıtlan tutar, ilgili yazışmaları hazırlar ve İstenen raporları düzenler. l) Okula bir alt Öğrenim kademesinden veya nakil yoluyla gelen öğrencilerin gelişim dosyalarını inceler, sınıf rehber öğretmeniyle iş birliği içinde değerlendirir. m) Gerekliğinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde kullanılacak ölçme araçları, doküman ve kaynakları hazırlama ve geliştirme çalışmalarına katılır. n) Öğrencilerin ilgi, yetenek ve akademik başarıları doğrultusunda eğitsel kollara yöneltilmesi konusunda branş ve sınıf rehber öğretmenine bilgi verir ve iş birliği yapar. o) Ailelere, öğrencilere, sınıf rehber öğretmenlerine ve gerektiğinde diğer okul personeline yönelik hizmet alanına uygun toplantı, konferans ve panel gibi etkinlikler düzenler. p) Okulda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin komisyonlara ve toplantılara katılır, gerekli bilgileri verir, görüşlerini belirtir. r) Orta öğretim kurumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliğinin ilgili maddesinde belirtilen görevi yapar. s) Ders yılı sonunda bu alanda yapılan çalışmaları değerlendirir, sonuçlarını ve gerekli bilgileri içeren bir rapor hazırlar. |
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Üye
|
hocam sendikamın haberi var.okkalı bi dilekçe döşedim.tam olarak 22.12.2009 da.ama cevap gelmedi.hani nerde dedim ili bekle dediler.cevap bekliyom.gelsin davamı avukat mı ne gerekiyosa yapıcam.niye bana yükleniyosunuz.
|
|
| filizazra Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
oguztr (30-12-2011)
|
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.egitimpdr.com/forums/pdr-alani-duzenlemeler-ve-gelismelerle-ilgili-son-haberler/20536-rehber-ogretmen-calisma-saatleri.html
|
||||
| Konuya yazan | For | Type | Tarih | |
| Pdr psikolojik danışma ve Rehberlik portalı pdr öğrenci egitim psikoloji saglık öğretmen atama kpss 2010 öss tercih - Tekil Mesaj gösterimi - rehber öğretmen çalışma saatleri | This thread | Refback | 24-10-2011 09:45 | |
| rehber öğretmen çalışma saatleri - Sayfa 3 - Pdr psikolojik danışma ve Rehberlik portalı pdr öğrenci egitim psikoloji saglık öğretmen atama kpss 2010 öss tercih | This thread | Refback | 23-09-2011 00:38 | |
| rehber öğretmen çalışma saatleri - Pdr psikolojik danışma ve Rehberlik portalı pdr öğrenci egitim psikoloji saglık öğretmen atama kpss 2010 öss tercih | This thread | Refback | 04-08-2011 00:56 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Bookmarks |
| Kelimeler |
| çalışma saatleri, rehber öğretmen |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|