|
|
|
|
#1 (permalink)
|
|
Yeni Üye
|
okul öncesi rehber öğretmenler
arkadaşlar bildiğiniz gibi rehber öğretmenler bağımsız ana okullarında artık çalışabiliyor.yalnız MEB yönetici atama yönetmeliğine göre rehber öğretmenler okul öncesi kurumlarına idareci olarak çalışamıyorlar.bununla ilgili bilgisi olan var mı.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Arıza Kurt
|
Bu okullara rehber öğretmen atanabilir diye bir ibare bulamamanız normaldır.Bir okula kimler idareci atanır maddesinde branşlar açıkca yazlımamaktadır ve ilgili madde şöyledir.
Yönetici atama yönetmeliğinde bir okula müdür ve müdür yardımcısı olabilmek için söz konusu okullarda derse girebilme ve öğretmen olarak atanabilme şartı vardır. Bu maddeye göre anaokullarına atandığımıza göre doğal olarak müdür olabilmemiz gerekiyordu ancak aynı yönetmelikde anaokullarına sadece okul öncesi öğretmenleri, teknik ve meslek liselerine branşı meslek ve teknik alanda olanlar müdür olarak atanabilir özel şartı nedeniyle başvuramıyor atanamıyorduk ağustos ayında yönetmelikten anaokulları ve meslek liseleri ile ilgili bu özel şart kaldırılınca yukarıda belirttiğim maddenin genel hükmü uygulanmaya başlandı.Ağustos ve eylül ayı idareci rotasyonları da buna göre yapıldı.Bir çok meslek lisesine branşı kültür dersi olanlar müdür olarak atandı.Yine halen müdürlük yapan ve sınav kazanmış olup başvuracak rehberöğretmenlere ilk atama veya rotasyon başvurusunda anaokulları başvuru ekranında açıldı.Yalnız şu husus var;anaokullarına okul öncesi öğretmenleri idareci olarak başvurduğunda puanlama yapılırken artı 5 puan verilmektedir. Konu oguztr tarafından (26-09-2011 Saat 16:38 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.egitimpdr.com/forums/pdr-alani-duzenlemeler-ve-gelismelerle-ilgili-son-haberler/76502-okul-oncesi-rehber-ogretmenler.html
|
||||
| Konuya yazan | For | Type | Tarih | |
| Pdr alanı ,,Düzenlemeler ve gelişmelerle ilgili son haberler - Pdr psikolojik danışma ve Rehberlik portalı pdr öğrenci egitim psikoloji saglık öğretmen atama kpss 2010 öss tercih | This thread | Refback | 22-09-2011 20:13 | |
| pdr rehberlik egitim psikoloji psikolojik danışman rehber öğretmen saglık öğretmen atama 2008 öss kpss sbs sınav | This thread | Refback | 22-09-2011 03:15 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Bookmarks |
| Kelimeler |
| ogretmenler, okul, oncesi, rehber |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|