|
|
![]() |
||
sosyoloji ve felsefecilere rehber öğretmen kadrosu ..
|
||
![]() |
|
|
Facebookta Paylaş | LinkBack (3) | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink)
|
|
Özel Üye
|
sosyoloji ve felsefecilere rehber öğretmen kadrosu ..
talim terbiye kurulu başkanı merdan tufan beyefendinin başkanlığında türk çocuklarının ruh sağlığı hizmeti bir kez daha felsefecilerin ve sosyologların elinde, hayırlı olsun!..
başka da söze gerek yok... bu zihniyetle türkiye daha çok tufan görür.... çokk... REHBER ÖĞRETMEN İLE TEKNOLOJİ VE TASARIM ALANINA BAŞVURU YAPACAK ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN DUYURU . Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulunun 11/05/2011 tarihli ve B.08.0.TTK.0.07.04.00.360.04/3192 sayılı yazısına göre; 1- Rehber Öğretmenliği Alanına kaynak olarak belirlenen 12/07/2010 tarihli ve 74 sayılı Kararla değişik 07/07/2009 tarihli ve 80 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı eki Çizelgedeki yükseköğretim programları mezunlarından, taban puanı aranmadan başvuruda bulunanların tamamının puan üstünlüğü esasına göre atanmasından sonra rehber öğretmen açığının giderilmemesi durumunda, 2011 yılı atama dönemlerine mahsus olmak üzere aynı kararın Felsefe alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların da bu alan öğretmenliğine atanmaları; bu şekilde ataması yapılanların Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında yüksek lisans yapanlar hariç olmak üzere atandıkları alanla ilgili “Özel alan kredisinden az olmamak üzere” hizmet içi eğitim kursundan geçirilmeleri, 12/05/2011 Personel Genel Müdürlüğü [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu memory tarafından (12-05-2011 Saat 23:08 ) değiştirilmiştir.. |
|
| memory Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
oguztr (11-10-2011)
|
| memory Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye tepki gösterdi: |
AhmetKurtuluş (17-05-2011),
rehberaykut (15-06-2011)
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Alan Dışı Atamalara Dur Demek İçin ....
Alan Dışı Atamalara Dur Demek İçin
MEB Personel Genel Müdürlüğü bugün internet sitesinden 2011 yılı atamalarında rehber öğretmen kadrosuna Felsefe alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezunlarının da atanabileceğini duyurmuştur. Bu karara ilişkin Türk PDR-DER Yönetim Kurulu bugün (12.05.2011) saat 19:00’da Dernek Başkanı Doç. Dr. Tuncay ERGENE başkanlığında Personel Genel Müdürü Sayın Necmettin YALÇIN ile makamında bir görüşme yapılmıştır. Sayın Necmettin YALÇIN ile konuyla ilgili ayrıntılı bir şekilde konuşulmuştur. Görüşme sonrasında Genel Müdür, Talim ve Terbiye Kurulunun 11/05/2011 tarihli ve B.08.0.TTK.0.07.04.00.360.04/3192 sayılı yazısına istinaden bu uygulamanın gerçekleştiğini bildirmişlerdir. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının, 07/07/2009 tarih ve 80 sayılı kendi kararına aykırı bir şekilde mesleğimizle ilgili alan dışı sorununu yeniden gündeme getiren bu kararı, hiçbir şekilde kabul edilemez. Dernek yönetim kurulu olarak Personel Genel Müdürü ile gerçekleştirilen görüşme sonrasında toplanarak önümüzdeki günler için aşağıdaki eylem planımızı kararlaştırmıştır. 1. Alınan kararla ilgili yarından itibaren başta Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olmak üzere resmi görüşmelere devam etme, 2. Meslek örgütü olarak; dernek üyelerimiz, öğrenciler, akademisyenler ve tüm meslektaşlarımızın hazırlanacak taslak faks metnini ilgili yerlere fakslaması (bu konuyla ilgili yerlerin faks numaraları ve faks metni bu akşam sizlerle paylaşılacaktır), 3. Kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik basın açıklamasının yapılması, 4. Yargıya başvuruda bulunarak uygulamanın yürütmeyi durdurma talebi çerçevesinde iptal başvurusunu yapılmasına (bu konuda dava dilekçesi pazartesi gününe yetiştirilmeye çalışılacaktır), 5. Tüm üyelerimiz, meslektaşlarımız, PDR öğrencileri ve mesleğimizin akademisyenlerinin Türkiye genelindeki katılımıyla 23 Mayıs 2011 tarihinde saat 14:00’te Ankara’da “Mesleğimize Sahip Çıkalım” buluşmasının gerçekleştirilmesi, Üyelerimiz ve meslek elemanları sorunun çözümüne yönelik varsa önerilerini her zaman iletebilirler. Mesleğimize sahip çıkalım, derneğimize destek olalım…. Sagılarımızla... Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Yönetim Kurulu Konu memory tarafından (13-05-2011 Saat 00:54 ) değiştirilmiştir.. |
|
| memory Kullanıcısına bu mesajı için 3 üye teşekkür etti: |
| memory Kullanıcısının bu mesajına tepki gösteren üyeler: |
AhmetKurtuluş (17-05-2011)
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Psikolojik Danışmanlar Yeni bir Hukuksuzluğa Boyun Eğmeyecekler
Psikolojik Danışmanlar Yeni bir Psikolojik danışmanlar olarak 60 yılı aşan mesleki geçmişimizin en büyük olumsuzluğu nedir diye bir soru sorsak, herhalde “alan dışı atamalar” cevabı, ipi birinci olarak göğüslerdi.
MEB Personel Genel Müdürlüğü 12.05.2011 tarihinde internet sitesinden yaptığı duyuruyla 2011 yılı atamalarında rehber öğretmen kadrosuna Felsefe alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezunların da atanacağını ilan etmiştir. Personel Genel Müdürlüğü bu kararını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının görüşüne dayandırmaktadır. Tailim ve Terbiye Kurulu ise 07/07/2009 tarih ve 80 sayılı kendi kararına açıkça aykırı olan, farklı alanlardan mezun kişilerin rehber röğretmen kadrosuna atanabileceklerine dair böyle bir kararın altına imza atabilmiştir. Demokratik hukuk devletinde açıkça hukuka aykırı bir işlemle karşı karşıya kalınmıştır. Bakanlığın bu uygulaması, bir meslek alanına müdahale ve meslek elemanlarının hak gaspını ve de toplumun niteliksiz hizmet almasını içermekten başka bir şey değildir. Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerini kaynağından mezun kişilerin dışında herkesin yapabileceğini düşünme yanılsaması ne yazık ki devam ediyor. Oysa psikolojik danışman eğitiminden geçmeyen kişilerin eğitim kurum ve kuruluşlarında psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerini yürütülebilmeleri son derece güçtür. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans Programı kapsamındaki bilgi, beceri ve tutumlar, “kısa ya da uzun süreli” birtakım hizmet-içi eğitim programları, sertifika programları ile kesinlikle kazandırılamaz. Dolayısıyla, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans Programından mezun olmayan kişilerin, okullarda ve diğer eğitim kurum ve kuruluşlarında (örneğin, özel dershanelerde) psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerini yürütemeyecekleri açıktır. Ülkemizde 46 üniversitede psikolojik danışma ve rehberlik lisans programları tarafından yetiştirilen yeterli psikolojik danışman kaynağı vardır. Sorun Bakanlığın plansız bir şekilde geçmişten bugüne atamaları yapıyor olması ve ihtiyacın karşılanmasına yönelik bir öngörüsünün olmamasından kaynaklanmaktadır. Sayın Başbakan her açıklamasında popülist politikalara karşı olduğunu, hükümet olarak bu tür uygulamaların içinde olmayacaklarını dile getirmektedir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Felsefe Grubu öğretmenlerini psikolojik danışman/rehber öğretmen kadrosuna ataması tam da popülist bir uygulamadır. Seçime döneminde, seçmene oynamaktan başka bir şey değildir. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği, her mesleğin değerliliği ilkesiyle hareket eden ve herkesin yetiştirildiği alanda istihdamını savunan, 2500’ü aşan üyesi ve 11 şubesi olan mesleki bir dernektir. Sorunun çözümüne yönelik tavrımızı ortaya koymak amacıyla üyelerimiz, meslektaşlarımız, PDR öğrencileri, mesleğimizin akademisyenleri ve konuya duyarlı vatandaşlarımızın Türkiye genelindeki katılımıyla 23 Mayıs 2011 tarihinde saat 14:00’te Ankara’da “Mesleğimize Sahip Çıkalım” mitingini gerçekleştirecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Doç. Dr. Tuncay ERGENE Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
| memory Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye tepki gösterdi: |
AhmetKurtuluş (17-05-2011),
rehberaykut (15-06-2011)
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Özel Üye
|
protesto için fax metni
sayın meslektaşlarım..
okuyup geçme zamanı değildir artık.. lütfen ekteki fax metnini duyurabildiğiniz ve gönderebildiğiniz her yere faxlayınız... MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ……………………………………………… GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE (BU bölüme faks çekeceğiniz birimin adını yazınız) Biz Psikolojik Danışmanlar, 12.05.2011 tarihinde Personel Genel Müdürlüğü’nce internet sitesi üzerinden 2011 yılı atamalarında rehber öğretmen kadrosuna Felsefe alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezunlarının da atanabileceğine ilişkin duyuruyu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu duyuruda “Rehber Öğretmenliği Alanına kaynak olarak belirlenen 12/07/2010 tarihli ve 74 sayılı Kararla değişik 07/07/2009 tarihli ve 80 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı eki çizelgedeki yükseköğretim programları mezunlarından, taban puanı aranmadan başvuruda bulunanların tamamının puan üstünlüğü esasına göre atanmasından sonra rehber öğretmen açığının giderilmemesi durumunda, 2011 yılı atama dönemlerine mahsus olmak üzere aynı kararın Felsefe alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanlarında bu alan öğretmenliğine atanmaları; bu şekilde ataması yapılanların Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında yüksek lisans yapanlar hariç olmak üzere atandıkları alanla ilgili “Özel alan kredisinden az olmamak üzere” hizmet içi eğitim kursundan geçirilmeleri, uygun mütalaa edilmiştir. Buna göre, yukarıda sözü edilen alanlara belirtilen yükseköğretim program mezunlarının başvurularının alınması gerekmektedir” denmektedir. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının daha öncesinden alınan kendi kararına aykırı bir şekilde mesleğimizle ilgili alan dışı sorununu yeniden gündeme getiren bu kararı hiçbir şekilde kabul etmediğimizi belirtiriz. Bu konuda bizler, mesleki haklarımızı korumak amacıyla meslek mensupları ve üniversitelerin psikolojik danışma ve rehberlik bölümlerinde okuyan öğrenciler olarak tüm kanuni haklarımızı kullanmanın yanında 23 Mayıs 2011 tarihinde saat 14.00’da Ankara’da bir araya gelerek sesimizi ve sosyal gücümüzü göstermeye kararlıyız. Mesleki haklarımızın korunması için alınan bu kararın geri çekilmesi ve mesleğimizin niteliğinin zayıflatılması yönündeki her türlü girişimin önlenmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda beklentilerimizi saygıyla iletiriz. Adı-Soyadı İmza Faks Çekilecek Milli Eğitim Bakanlığı Birimleri: • Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü Faks No: 0312 417 70 27-0312 417 70 02 • Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlık Makamı Faks No: 0312 417 00 83-0312 425 37 73-0312 417 70 98 • Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Faks No: 0312 312 419 52 51- 0312 425 55 89- 0312 418 23 43 • Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Faks No: 0312 223 08 09-0312 212 25 71 Siyasi Partiler AKP Faks: 0312 204 50 00/6002 CHP Faks: 0)312 207 40 39 MHP Faks: 0312 - 473 15 44 Not: Bu faks metnini yerelde ilinizin milletvekili adaylarına da fakslayabilirsiniz. Ayrıca bu metin taslak olup gönderilecek birime göre değişiklik yapılabilir. Konu memory tarafından (19-10-2011 Saat 10:53 ) değiştirilmiştir.. |
|
oguztr (11-10-2011)
|
rehberaykut (28-01-2012)
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Özel Üye
|
sosyoloji ve felsefe mezunlarının rehber öğretmen atamalarına hukuk engel olacaktır..
[Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
|
AhmetKurtuluş (17-05-2011)
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Arıza Kurt
|
haklı sesimizi duyurmak için 18 Mayıs çarşamba günü saat 14:00'de eğitim fakültesi binasının önünde toplanıp basın açıklaması düzenleyeceğiz.çok sayıda yerel basın ve hocalarımız da sesimizi duyurmamız konusunda bize destek olacaktır.40'a yakın üniversiteyle eş zamanlı olarak gerçekleştireceğimiz bu etkinliğe herkesin katılımı gerekmektedir. ALANIMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN HERKES BASIN AÇIKLAMASINA!
__________________________________ |
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
PDR uzmanı kardeşlerim, hatırlayın geçen yıl 12 puanla rehber öğretmen ataması olmuştu da, MEB'e yine tepki gösterilmişti, kaldı ki o sınavda 12 puan alan öğretmen adayı kardeşimiz, sadece kendi alanı ile ilgili soruları doğru cevaplasa bile bu puandan çok daha fazlasını alabilirdi. Neticede, öğretmenlik için bilgi beceri seviyesini ölçmede kpss tek başına yeterli kriter olmayabilir, ancak bir ölçüde belirleyici olmaktadır. Uzatmadan sizin sadece kendinize kalmasını istediğiniz PDR alanında (Haklı olarak) çok daha başarılı olmuş felsefe alanından mezun kardeşleriniz de var. Son yıllarda eğitim kurumlarında müfredata bağlı derslerle birlikte öğrencilerin sosyal alanda eğitilip geliştirilmesi, okullarda suç oranının ve suça eğilimlerin önlenmesi ancak kollektif bilinçle gerçekleştirilebilir. Ben bir sosyolog olarak PDR alanının bu alan mezunlarına bırakılması kanaatindeyim, ancak mevcut şartlarda okullarda eğitimin daha da iyileştirilmesi adına MEB'in bu atamalar için başlattığı bu uygulamayı devam ettirmesinin çok verimli olacağına da inancım tam. Çözülmesi gereken sorunlar var, bu sorunları da ortak akılla çözebiliriz. Hoşçakalın...
|
|
| AhmetKurtuluş Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
memory (18-05-2011)
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Özel Üye
|
"PDR uzmanı kardeşlerim, hatırlayın geçen yıl 12 puanla rehber öğretmen ataması olmuştu da, MEB'e yine tepki gösterilmişti, "
Cevap: 1 - sorun rehber öğretmenliğe 12 puanla atama yapılıp yapılmaması değildir..sorun bu alanda ciddi bir ihtiyacın olmasıdır..dolayısıyla Maliye bakanlığın verdiği kadroları MEB yetkilileri rasyonel bir şekilde kullanarak yıllardır açık olan alanları branşlar bazında paylaştırarak atamaları gerçekleştirmektedir..Dolayısıyla en yüksek ihtiyaç olan alanlardan birisi olan psikolojik danışmanlık alanına yüksek kontenjanlar verilmekte ve dolayısıyla da son atanan kişinin puanı oldukça düşük seviyede kalmaktadır..çıkarım yaptığımız takdirde hangi alan olursa olsun ihtiyaç fazla, kadro alım oranı yüksek gösterildiği takdirde her alanın puanı aşağıya düşer.. 2 – ihtiyaç oranı fazla olan diğer alanlar gibi rehberlik alanına çok fazla ihtiyaç olmasından dolayı zaten bir baraj puanının da olmaması gerekirdi ki bu yıl MEB doğru bir kararla PDR için bir baraj sınırı da getirmemiştir. 3 – KPSS seçme sınavı bilindiği üzere özünde bir bilim sınavı değil adından da anlaşılacağı üzere bir personel seçme sınavıdır..insan kaynakları seçme prosedürleri bağlamında bakıldığı takdirde de bu sınavın daha çok bir kurum kültürüne alınacak kişilerin niteliklerini ölçmek için hazırlandığı ortaya çıkacaktır. Bu yüzdendir ki sınavda sadece alan içi sorular sorulmamakta, beden eğitimcileri bile matematik sorusu çözmeye mahkum etmektedir.. 4 – KPSS sınavının alan yeterliliklerini ölçmemesi ve son çıkan KPSS skandalı nedeniyle MEB düğmeye basmış ve ÖSYM nin yaptığı KPSS yerine EĞİTEK’in yapacağı ve sadece alan yeterliliklerini ölçebilecek bir sınav için çalışmalara başlanılmıştır. "kaldı ki o sınavda 12 puan alan öğretmen adayı kardeşimiz, sadece kendi alanı ile ilgili soruları doğru cevaplasa bile bu puandan çok daha fazlasını alabilirdi. " Cevap: 1 – 12 puan alan aday şayet mental retardasyon tanısı almamışsa ( ki almamıştır muhtemelen değil mi?) sizin de dediğiniz gibi sadece kendi alanında bile soruları çözmesi halinde bile 12 puandan daha yüksek puan alabilir.. 2 – soru şu: tezlerinizi kanıtlamak için kullandığınız puanı alan kişi ( doğrusu ben de çok merak ediyorum) nasıl oluyor da 4 yıllık fakülte bitiriyor da sadece 12 puan alabiliyor? İstatistik bilimi açsından sınav gününe ve sürecine ait bir çok değişkeni ( grip, yakın birisinin kaybı , karın ağrısı, sınav stresi vs) dışlayıp; 12 puan alanı alan daha kaç psikolojik danışman bulunmaktadır? O yıl sınava giren psikolojik danışmanların sınav puan ortalaması kaçtır? Sorularının cevabını bulduğunuzda meclis oturumlarında sadece evet ve hayır oyu kullanılan oturumlardaki milletvekillerinin geçersiz oy oranıyla karşılaştırdığınızda anlamlı bağı bulabilirsiniz.. İstatistikçilere güvenmeyen ama istatistiğe inanan biri iseniz sonuca ulaşmışsınızdır.. 3 – Mantıklı birisi olduğunuz varsayımından hareketle bir alanın seçme sınav puanı diyelim ki 5 puan bu size o alana girmek için bir gerekçe midir? Bu mantaliteyle Fizik alanındaki birisinin biyoloji öğretmeni olmak istemesi ne kadar anlamlı olabilir? Neticede, öğretmenlik için bilgi beceri seviyesini ölçmede kpss tek başına yeterli kriter olmayabilir, ancak bir ölçüde belirleyici olmaktadır. Cevap: evet dediğiniz gibi “yeterli değil ama bir ölçüde belirleyicidir”.. ama bu belirleyicilik sizin de tam da zurnanın zırt dediği yerdeki “bizi de alın bu alana” değildir.. Psikiyatri uzmanlık eğitim programlarındaki dersler ile psikoloji ve PDR alanın bir çok dersi örtüşmektedir.. psikiyatri alanındaki binlerce açığa , randevuların 2-3 ay sonrasına verilmesine ve bazı illerde hiç uzman bulunmamasına rağmen bir tane psikolojik danışman çıkıp ta psikiyatrist olmak istemez… NEDEN ACABA? Uzatmadan sizin sadece kendinize kalmasını istediğiniz PDR alanında (Haklı olarak) çok daha başarılı olmuş felsefe alanından mezun kardeşleriniz de var. Cevap. Emin olun psikiyatristlerden çok daha iyi terapötik becerilere sahip bir çok psikolojik danışman ve psikolog vardır ama nerde duracaklarını bilirler.. Sizin şu an için durabileceğiniz tek durağınız “rehberlik”tir… ( bu durum da MEB’in yanlış politikaları ve dershanelerde alandan yeterli mezun olmamasından kaynaklanmaktadır) meslekleri anlatabilirsiniz, üniversitelere gezi düzenleyebilirsiniz peki sonra psikolojik yardım…? Bilindiği üzere tüm dünyada rehberlik hizmetleri psikolojik hizmetler bağlamında sunulmakta ve dolayısıyla kılavuz ve sınav tanıtım vb bilgiler rehberlik yardımı olarak kabul edilmemektedir. Sosyoloji okuyan ve sonrasında da dershanede çalışmaya başlayan ve “sizinle meslektaş olduk” heyecanını paylaştığım bazı öğrencilerim “psikolojik danışmanlık da yapıyoruz” dediklerinde bir bilgiyi üzülerek kendilerine vermiş ve anılarından silinme sürecini hızlandırmıştım. 3 alan dışından psikolojik danışmanlık veya psikoterapi yaptığını iddia edenler ne yazık ki suç işliyor… Bu arada bu kadar yakın branş olmamıza rağmen halen kendisini sosyolog olarak tanımlayan ve çalışmak için kampanyalar başlatan , kulis çalışması yapan , seçime pusu kuran bir danışman/psikolog da görmedim…İLGİNÇ DEĞİL Mİ? "Son yıllarda eğitim kurumlarında müfredata bağlı derslerle birlikte öğrencilerin sosyal alanda eğitilip geliştirilmesi, okullarda suç oranının ve suça eğilimlerin önlenmesi ancak kollektif bilinçle gerçekleştirilebilir." CEVAP: KATILIYORUM.. Bu satırların sahibi şiddetle özelikle Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ve il / ilçe MEM lerde sosyologların çalıştırılmasını savunmaktadır..tam da dediğiniz bu gibi nedenlerle… bu kurumlarda Sosyologlara gerçekten ihtiyaç varken kendi alanları dışında rehber öğretmenliğe atanıyor olmaları bu mesleğe yapılmış bir hakaret olduğu gibi toplum bilim gerçeğini halen üst düzey yöneticilerinin çözemediğini göstermektedir. "Ben bir sosyolog olarak PDR alanının bu alan mezunlarına bırakılması kanaatindeyim, ancak mevcut şartlarda okullarda eğitimin daha da iyileştirilmesi adına MEB'in bu atamalar için başlattığı bu uygulamayı devam ettirmesinin çok verimli olacağına da inancım tam. " CEVAP: Ahmet bey nasıl oluyorsa bu kadar “yiğidi öldür ama hakkını yeme” desturundan yola çıkıyorsunuz da sonrasında “destursuz üzüm yiyorsunuz bağdan”… bu son cümlelerinizde bir mantık hatası yok mudur sizce de? Kanaatiniz ? İnancınız? Hangisine inanıyorsunuz gerçekte? 1 – sizin deyişinizle “eğitimin daha da iyileştirilmesi” uzmanlık eğitimi gerektiren alanlara uzman olmayan kişilerin atanması ile değil uzman olmayanların eğitim sisteminden çıkarılması ile olur. 2 – “mevcut şartlar” okullarda psikolojik danışman sayısının yetersiz olduğunu söylüyor ,sosyologların atanmasını değil.. 3 – inancınız ( psikolojik danışman alanına sosyologlar da atanmalı) umudunuzdur, ( umut güzel şeydir lakin acıyı uzatır ) umudu olanlara da sözüm olamaz. 4 – eğitimin daha iyileştirilmesi hangi bilimsel veri ile ve ne zamandan beri sosyologların psikolojik danışmanlık alanına atanması ile gerçekleşti? Çözülmesi gereken sorunlar var, bu sorunları da ortak akılla çözebiliriz. Hoşçakalın... Cevap: 1 – evet , çözülmesi gereken konu uzmanlık gerektiren psikolojik danışmanlık alanına başka branşların atanmamasıdır… 2 – “ortak akıl” herkesin hakkı olana razı olduğu , çala kaşık saldırırsan ne çıkarsa bahtına düşüncesinin inceliğinin öğrenilmesidir. [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Saygılarımla… Konu memory tarafından (18-05-2011 Saat 03:01 ) değiştirilmiştir.. |
|
oguztr (11-10-2011)
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Son yıllarda okullarda şiddet korkunç boyutlarda ve gelecek için çok kaygı verici. Maalesef okullarda rehber öğretmeni olarak görev yapan değerleri kardeşlerimiz bunu önlemede tek başlarına yeterli olmamaktadır. Onlarda eminim bu durumun en yakın gözlemcileri olarak memnun değillerdir. Sosyal meselelerin olduğu her yer sosyologların çalışma alanıdır. MEB rehberlik faaliyetlerine çok önem vermektedir. Her okulda norm kadro tahsis edilmiştir. Ancak mevcut mezun sayısı açığı kapatmamaktadır. MEB' in felsefe alanı mezunlarının rehber öğretmen olarak atama uygulaması bu açığın tamamen kapatılmasına yönelik ucuz bir politika olmadığı, tam tersine okullarda rehberlik hizmetlerinin mümkün olduğunca yürütülmesine yönelik olduğu aşikardır. Size sormak istediğim, okullarda rehberlik faaliyetlerinin yürütülmesinden, eğitimin daha üst düzeylere çıkarılmasından memnuniyet duymaz mısınız? Mevcut şartlar ”okullarda psikolojik danışman sayısının yetersiz olmasından" daha ziyade okullarda giderek şiddet olaylarının artması ve bunun önlenmesi gerektiğidir. Kimse bir tarihçiden genetik çalışma beklemez. Elbette iş uzmanlarına bırakılmalı. Ancak rehber öğretmenlik felsefe alanından mezun arkadaşlarımızın başarılı oldukları çalışma alanlardan birisi. Okullarda rehberlik hizmetlerinin aksamaması, öğrencilerimizin suçlu insanlar olmamaları, takdir edersiniz ki, bu alan kimin uzmanlığı tartışmasından kat be kat önemli bir konudur. Saygılarımla...
Konu AhmetKurtuluş tarafından (18-05-2011 Saat 14:19 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Arıza Kurt
|
Güzel konuşuyorsun ahmet kardeş Felsefe ve sosyoloji mezunları.Başarılı olabilirler ancak mesleklerinde başarılı olurlar.rehberlik hizmetleri pdr nın onlarca görevinden sadece bir kısmını kapsıyar ve rehberlik hizmetleri okuldaki bütün öğretmenler tarafından en az pdr ci kadar bilinip uygulanabiliyor.Pdr sadece rehberlik hizmeti değildir. soruyorum,ruh sağlığı konusunda ne kadar eğitimliler veya ne alakaları var.Olmadı tıp doktoru yapalım.Sonuçta bu Alan sağlıkla ilgili bir alan ve bu alandan mezun kişiler Ruh sağlığı ile ilgili ne kadar kredi almışlar veya ne kadar eğitim almışlarda ruh sağlığını çözebilecekler.Kaldıki Psikolojik danışyma yapmaya yetkileri bile yok ve yapmalarıda atansalar bile suçken.
Pdr alanındakiler Askere bile Sağlıkçı statüsünde samsun ssahra sıhhiyeye gönderiliyorlar.Ayrıca felsefeciler rehberlikte başarılı diyorsun ve okullarda suç oranını söylüyorsun.Bir kişiyi bir yere atamak ya da çalıştırmak için işini tam yapan ve o işte tam yetkisi ve bilgisi olması gerekir Felsefeciler atansa bile psikolojik danışma gibi teknik ve bilgi isteyen uzmanlık isteyen ve Bilimsel bir süreci olan bir süreci yapmaya yetkileri olmayacağı gibi yapamayacaklarda sadece bu bile atamanın yanlış olduğunu gösteriyor. Konu oguztr tarafından (18-05-2011 Saat 14:58 ) değiştirilmiştir.. |
|
| oguztr Kullanıcısının bu mesajına tepki gösteren üyeler: |
rehberaykut (17-10-2011)
|
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.egitimpdr.com/forums/pdr-ozluk-haklarimiz/71633-sosyoloji-ve-felsefecilere-rehber-ogretmen-kadrosu.html
|
||||
| Konuya yazan | For | Type | Tarih | |
| felsefe ve sosyoloji mezunlarının | This thread | Refback | 25-07-2011 02:13 | |
| sosyoloji ve felsefecilere rehber öğretmen kadrosu .. - Sayfa 2 - Pdr psikolojik danışma ve Rehberlik portalı pdr öğrenci egitim psikoloji saglık öğretmen atama kpss 2010 öss tercih | This thread | Refback | 24-07-2011 00:32 | |
| sosyoloji ve felsefecilere rehber öğretmen kadrosu .. - Pdr psikolojik danışma ve Rehberlik portalı pdr öğrenci egitim psikoloji saglık öğretmen atama kpss 2010 öss tercih | This thread | Refback | 18-07-2011 13:40 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Bookmarks |
| Kelimeler |
| felsefecilere, kadrosu, ogretmen, rehber, sosyoloji |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|