|
|
![]() |
||
"Alman filozof Nietszche`nin şu şiiri hayatı bu kadar güzel anlat
|
||
![]() |
|
|
Facebookta Paylaş | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Özel Üye
|
"Alman filozof Nietszche`nin şu şiiri hayatı bu kadar güzel anlat
Gidene kal demeyeceksin.
Gidene kal demek zavallılara, Kalana git demek terbiyesizlere, Dönmeyene dön demek acizlere, Hak edene git demek asillere yakışır. * * * Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme,yoksa değersiz olan hep sen olursun. Düşün... Kim üzebilir seni senden başka ? * * * Öyle bir hayat yaşadım ki; cenneti de gördüm cehennemi de. Öyle bir aşk yaşadım ki;tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de... Bazıları seyrederken hayatı en önden, kendime bir sahne buldum oynadım. Öyle bir rol vermişlerdi ki; okudum, okudum, anlamadım. Kendi kendime konuştum bazen evimde. Hem kızdım, hem güldüm halime. Sonra dedim ki; söz ver kendine: Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin. Uçmayı biliyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredeceksin..! |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme,yoksa değersiz olan hep sen olursun.
Düşün... Kim üzebilir seni senden başka ? Evet biz kendi kendimizi üzeriz..Gerçekten de öyle..Gereğinden fazla biz değer veririz insanlara, sanki ulaşılmazmış gibi, sanki kaybedince geri gelmeyecekmiş gibi, herşeyimiz O'ymuş , onsuz birşey yapamazmışız gibi .. Güzeldi, herşey bizim elimizde kendimizi üzmekte , emeğinize sağlık.. __________________________________ |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Altın Üye Rüzgar Kadın
|
Kendi kendime konuştum bazen evimde. Hem kızdım, hem güldüm halime.
Sonra dedim ki; söz ver kendine: Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin. Uçmayı biliyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredeceksin..! çok güzel bi şiirmiş , emeğine sağlık aykut
![]() __________________________________ |
|
| suzim Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti: |
oguztr (29-02-2012),
rehberaykut (19-02-2012)
|
|
|
#5 (permalink) |
|
E.a.forum Yönetimi
|
*ECCE HOMO*
Evet, bilirim nereden geldiğimi Alev gibi doymamış, aç Yanar, tüketirim kendimi. Işık olur, ne tutarsam, Küldür arkamda kalan. Ben ateşim besbelli. Friedrich NİETZSCHE bu da nietszche ye ait özel ve güzel bir şiirdir. anlayana
__________________________________ |
|
| yasmina Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti: |
oguztr (29-02-2012),
summerrain (29-02-2012)
|
|
|
#6 (permalink) |
|
E.a.forum Yönetimi
|
bir tane daha paylaşmak istiyorum.. güzel bir şiir daha..
*YURTSUZ* Dört nala koşan atlar Uzaklara götürür beni, Korkmadan, doludizgin. Gören tanır beni, Ve tanıyan Yurtsuz Adam diye seslenir. Haydi, haydi! Asla bırakma beni, Yazgım, ey parlak yıldız! Kimse bana soramaz, Nerelisin diye. Asla bağlanmadım bir yere Ve geçip giden zamana. Özgürüm kartallar gibi. Haydi, haydi! Asla bırakma beni, Yazgım, ey tatlı Mayıs! Neden inanayım ki? Bir gün öleceğime, Kekre ölümü öpeceğime. Mezara mı düşeyim, Bir daha içmeyeyim mi Yaşamın nazenin köpüğünü? Haydi, haydi! Asla bırakma beni, Yazgım, ey renkli düş! |
|
| yasmina Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
oguztr (29-02-2012)
|
|
|
#7 (permalink) |
|
E.a.forum Yönetimi
|
gitmek isteyip de gidemediğime ithafen gönderiyorum, paylaşıyorum bunu da... uzaklık diilmiş problem, benmişim öyle dedi dün akşam.. ben istersem olurmuş. kararı ben vermeliymişim... ne diyim. PEKİ...
*YENİ DENİZLERE DOĞRU* Oraya gitmek istiyorum, oraya Artık güvenim var koluma, kendime Önümde uzanan açık deniz Bir gemi taşıyor beni engine. Her şey pırıl pırıl, daha yeni Uyur mekânda, zamanda öğle vakti Yalnız senin gözlerin, ey sonsuz! Senin bakışın seyreder beni. Friedrich NİETZSCHE |
|
| yasmina Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
oguztr (29-02-2012)
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Arıza Kurt
|
Alıntı:
|
|
|
| oguztr Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
yasmina (29-02-2012)
|
|
|
#9 (permalink) |
|
MORAL ÜYE
|
*İŞARET ATEŞİ*
Burada, adanın denizlerin ortasında çıkıverdiği, bir kurban taşı gibi birdenbire yükseldiği yerde, burada, kara göklerin altında tutuşturuyor Zerdüşt koca ateşini, yollarını kaybetmiş gemicilere işaret ateşi, bir cevap verebileceklere soru işareti... Beyaz-gri karınlı bu alev -arzulaması yalıyor soğuk uzaklıkları, hep daha arı yüksekliklere uzatıyor boynunu- sabırsızlıkla dikelmiş bir yılan: bu işareti takıyorum kendi kendime. Benim ruhumdur bu alev: Kanmazca susuz hep yeni uzaklıklara, durgun yalazını fırlatıyor, yukarlara. Ne demeğe kaçtı Zerdüşt hayvandan da insandan da? Ne demeğe bıraktı sağlam karaları? altı yalnızlığı tanımıştı bile ama yetmedi ona denizin yalnızlığı, ada bıraktı tırmansın, tepe bıraktı yansın, alev olsun, bir yedinci yalnızlığı, yukarıya, attı şimdi oltasını arayışla, Ey yollarını kaybetmiş denizciler! Ey sönmüş yıldızların artıkları! Siz ey geleceğin denizcileri! Ey keşfedilmemiş gökler! İşte atıyorum bütün yalnızlara oltamı: bir cevap verin alevin sabırsızlığına, yakalayın bana, yüksek dağlarda bekleyen balıkçıya yedinci, sonuncu yalnızlığımı! Friedrich NİETZSCHE |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Bookmarks |
| Kelimeler |
| "alman, anlat, filozof, güzel, hayati, kadar, nietszche`nin, siiri |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|