|
|
Yazar Seniha AY
06-11-2009 |
|||||||
|
|||||||
|
|
|||||||
|
By
lanina
on
10-01-2010, 02:31
|
|
meslek önemli bir etken günümüzde ben de mimar olmak istiyordum ama aile elektronik daha verimli gibi sözlerle aklımı çeldi ama şuan hiç pişman değilim bu mesleği yaptığım için mesleğime aşığım diye bilirm. Ve bu meslekte kendimi her geçen gün daha da geliştiriyorum ama ülkemizde ki bir gerçek meslek tercihlerini insanlar değil daha çok puanlar yapıyor ve bu da bilim anlamında bizi yavaşlattıyor diye düşünüyorum.
|
|
By
mukadder
on
17-01-2010, 14:36
|
|
meslek seçimi noktasında bence özellikle ailelerin bilinçlendirilmesi gerek...günümüzde ebeveynler çocuklarına kendi istekleri doğrultusunda mesleki yönlendirme yapmaktadırlar. bununla birlikte de çocuğun ilgileri, yetenekleri ve tutumları gözardı edilmektedir...sonuç olarakta mutsuz , mesleki doyuma ulaşmayan ve dolayısıyla toplumda kalitesiz meslek elemanları çıkmaktadır... bu konuda ebeveynler ve öğrenciler bilgilendirilmelidir. paylaşımınız için teşekkürler....
|
|
By
cixwelet11
on
18-01-2011, 14:11
|
|
Teşekkürler Sena Hocam .
Benim bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim . Ben eşit ağırlıkta 300 330 ham puan yapan ögrenciyim okul puanım yüksek gelir 60 gibi bnm için en iyi meslek nedir . revaçta olan popüler meslekler nelerdir ? Birde bu benim için çok önemli ben lojistik istiyorum hep çok olumlu sonuclar aldım hocalarıma sordum hepsi tavsiye etti sizinde fikrinizi alabilirmiyim . Para varmıdır bu işte bn yapabileceğime inanıyorumda parasını merak ettim ? |
|
By
Seniha AY
on
26-01-2011, 21:17
|
|
|
Alıntı:
başvurabilirler.Ortaöğretim Başarı Puanları, okul türleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Bölge’leri (METEB)’leri ve mezuniyet yılları dikkate alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilebilirler. Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girmeleri ve yeterli “YGS-6“ puanı almaları halinde sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara istedikleri takdirde yerleştirilebileceklerdir.Demek istediğim yerleştirmede bu bölüm öğrencilerine öncelik tanınacaktır. Eğitimini başarı ile tamamlayanlar Lojistik Meslek Elemanı diploması ve “Tekniker ”ünvanı alırlar. Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre aylık alırlar. 10. derecenin 2. kademesinden işe başlamaktadırlar. Ücretler kıdeme göre ve yıllık belirlenen oranlarda artış göstermektedir. Özel sektörde ise asgari ücret ile işe başlamakta, daha sonra işverenlerle yaptıkları anlaşmalara veya sözleşmelere göre asgari ücretin dört veya beş katı oranında ücret alabilmektedirler. -Mezunlar ÖSYM tarafından yapılan “Dikey Geçiş Sınavı”nda başarılı olmaları halinde Lojistik Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık,Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Lojistik, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik programlarına kontenjan dahilinde geçiş yapabilirler. -Çalıştıkları iş yerlerinde gösterdikleri performansa göre ürün müdürlüğü, bölge müdürlüğü departmanlarında yönetici veya müdür olarak görev alabilirler. Bütün bu ilerlemeleri kaydetmeniz,özellikle yabancı dillerinizi geliştirmeniz oranıyla gelirinizde de artış olacaktır.Başarılar dilerim. | |
|
Konu Seniha AY tarafından (26-01-2011 Saat 21:23 ) değiştirilmiştir..
|
|
By
Seniha AY
on
26-01-2011, 21:44
|
|
|
Alıntı:
Sadece ABD’de son ekonomik krizde 15,4 milyon kişinin işsiz kaldığı biliniyor. 5 kategoride belirlenen 50 meslek sahiplerinin iyi ücret ve olanaklarla krizde de çalışmalarını sürdürdükleri belirlendi. Bu meslekler, ekonomik durgunluk ve krizlerde de çalışanlara adeta emin limanlar oldu. En iyi ücret, maaş ve olanakların olduğu işler beş kategoriye ayrıldı. Bunlar bilim ve teknoloji,sağlık hizmetleri, eğitim, iş ve finans ile yaratıcılık ve hizmet sektörleri. Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muammer Kaya'ya göre;bilgisayar, yazılım mühendisliği bilgisayar sistem analistleri, bilgisayar ağ, şebeke mimarları, biyomedikal mühendisler, çevre bilim teknisyenleri, hidrojeologistler, çevre mühendislik teknisyenliği, inşaat mühendisliği ve meterologistler. Röntgen teknisyenliği, veterinerlik, laboratuvar teknisyenliği, fiziksel terapist, fizyoterapist, iş terapistliği, hemşire, doktor asistanlığı, hasta bakıcılık, optometrist, fiziksel terapi asistanlığı, diş hijyenciliği ve okul psikologu gibi alanların gelecek vaat ettiğinin saptandığını bildirdi. Sekreterlik, toplum hizmetleri, toplumu yönlendirme hizmetlerinde çalışılabilir. Eğitim sektörünün okul öncesi, ilk öğretim, orta öğretim ve lise düzeyinde özel eğitim, özürlü eğitimi öğretmelerine ihtiyacın çok olduğu biliniyor. Finans analistleri için gelecek parlak görünüyor. Para, kredi vericiler için de gelecek ekonomik krizlere rağmen iyi görünüyor. İş dünyası iş geliştirme ve girişimcilik üzerine eğitimli uzmanları işe almaktadır. Şirketler toplum imajını artırmak için halkla ilişkiler uzmanları istihdam etmektedir. Bu alanda sigorta ve eğitim uzmanları, finansal danışman, finansal analist, pazar araştırma analisti, muhasebeci, maliyet hesaplayıcıları, toplantı planlayıcıları ve lojistik uzmanlar görev alabiliyor. Ticari pilotluk, teknik yazarlık, cenaze direktörlüğü, emniyet sistemleri kuruculuğu, peyzaj mimarlığı, tesisatçılık, Film ve video editörlüğü, multimedya artistliği, oyun yöneticiliği, kayyumluk geleceğin meslekleri olarak görülüyor. | |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.egitimpdr.com/forums/seniha-ay/34523-mesleki-tercihler-ve-populer-meslekler-nelerdir.html
|
||||
| Konuya yazan | For | Type | Tarih | |
| pdr nedir - Google'da Ara | This thread | Refback | 13-10-2011 19:20 | |
| Rehberlik Servisi|||samsunfenlisesi.k12.tr | This thread | Refback | 07-05-2011 23:38 | |
| Currently Active Users Viewing This Article: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Bookmarks |
| Kelimeler |
| mesleki, meslekler, nelerdir?, popüler, tercihler |
| Yazı yönetimi | |
| Stil | |
|
|