|
|
|
|
#1 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Mustafa Cilasun'un Şiirleri ...
1957 yılın da Kayseri doğumlu Mustafa Cilasun
İşletme fakültesini 2ci sınıfta, okul heyecanı kaybolduğu için bırakmak zorunda kalır. Daha sonra ticarete başlayarak On yıl kadar ticaretle iştigalini sürdürür. Ulusal bir gazetenin bölge temsilciliğini yaparak yorum yapmak fiiline başlamıştır. Aldığı olumlu bir davet ile kamuda görev yapmaya başlayan Sayın Cilasun yönetici sıfatıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Yaptığı görevler itibariyle Otobüs İşletme Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü görevlerini yaptıktan sonra hâlihazırda İdari İşler Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. İzedebiyat, antoloji, edebi defter, Sanat âlemi, Edebi meclis, Şiir ve şair dünyası, Türkiye şairler birliği, Hikâyeler net, Aşk medresesi, İslamiyet gen, Bilginin efendisi, Muttaki, Net forumlar, Es selam, Kalb-i mecruh, Umut yolcusu, Şiir ve şair dünyası, şiirreal, Yazıhane, Felsefe, Anlamak, Cemaat ve benzeri olan, edebiyat-şiir ağırlıklı sitelerde yazmaya devam etmektedir… Sırası ile bugüne kadar; 1 anı roman(Nakşeden izler), Muhtelif hikâye,makale,deneme ve 1550 şiir çalışması bahsi geçen sitelerde okuyucuların ilgisine sunulmuştur. Diyor ki Sayın Cilasun; ”Yazmaktan maksadım şimdiye kadar gönül hücremde hapsolan duygularımın, dostlarla paylaşım esasına dayanmaktadır.” Mutlu bir evliliği olan Sayın Cilasunun dört erkek ve iki kız çocuğu bulunmaktadır. Üç çocuğunun mürüvvetini gören Mustafa Cilasun’un halen Kayseri de ikamet etmektedir. Konu suzim tarafından (24-02-2009 Saat 14:31 ) değiştirilmiştir.. |
|
| Mustafa Cilasun Kullanıcısına bu mesajı için 13 üye teşekkür etti: |
buzukpara (28-07-2008),
ege35 (08-02-2010),
hacce (02-09-2008),
HaZaNCiCeGi (28-07-2008),
oguztr (17-05-2009),
simurgg (04-12-2008),
suzim (28-07-2008),
türkkızı7766 (28-07-2008),
yasamakdirenmektir46 (21-10-2008),
YASEMEN (06-03-2009),
zarade (28-07-2008),
şavşatlı uğur (02-09-2008),
Şehla (28-06-2009)
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Sizinle ruhi iklimde muhabbet!
Sizin
Nadide satırlarınız Mesrur olmama vesile oldu Sizinle Ruhlar âleminde Tanıştığımızı bilerek Hemhal olmak İstememi Anlayışla karşılamanız Benim için ne büyük bir kıvançtır Estetik Anlayışınız, seçiciliğiniz, Rikkatliğiniz ve özellikle şefkatinizle Zatımı Sizin himmetinize Meftun olmaya mecbur bırakmıştır Sizi Donanım olarak büyüğüm, Miat bakımından küçüğüm görüyorum Biliyorsunuz Yaşlılar daha ziyade olarak İlgi ve şefkate ihtiyaç zorunluluğu duyarlar Yarım asırlık Bir gazel yaprağı denkliğinde Yaşanmış bir ömür, sizin tevazu ikliminizde neşet ediyor Mesleğiniz, Özeliniz ve gizemleriniz muhteremdir Yoğun bir trafiğin, keşmekeşliğin, yaşandığı İstanbul da Edebe ve akideye Verdiğiniz önem, bariz bir şekilde öne çıkıyor Sizi bilmem ama ben müziğin aheste olanını tercih ederim Acemaşiran, Mahur saz semaisi, hüzzam Olan saz eserleri dinlemeyi özellikle tercih ederim Arzı mekânın Manzaralarını temaşa ederken İçinde bulunduğum anı terk eder ötelerle nefeslenirim Hayatım boyunca Her ne hikmetse, bir yöneticilik Vasfı giydirildi şahsıma onunla iktifa ederek gidiyorum Telli sazlardan Taburu, udu, kemanı, kanunu Nefesli sazlardan, neyi ve bazen de klarneti dinlerim Ahengi her zemin de ararım Davranış bozukluğu beni katiyen açmaz Okumayı, ibret almayı, hüznü yudumlamayı pay ederim Şu anda sizinle Hazan mevsiminin asudeliğinde Yaprakların tevazuuyla ağaç dallarının gökyüzünü kapattığı Bir güzergâhta Gezerken ve fakir olan şahsımın Hal dilindeki perişanlığını dinlerken çok asude buluyorum Yaşadıklarımı Beyan etmek adına, vehmi çağıran Bilinmezleri deşifre etmek amacıyla her hali bilenen olmak dileğimdir Hakikatin Defterine kayıt ettiren Benim sineme iltica eden, vefayı bilen mekânım ve dergâhımdır Sizi yoruyor ve bıktırıyor Zehabına kapılmayım öyle değil mi Arzı mekânda bu denli samimi paylaşımı, her canla yapılmıyor Zülcelâl ve tekaddes hazretleri, Sizi gönlünüzün derinliğinde seyredenken İdealinize kavuştursun özlemi çekilen itminanlık sizleri bulsun Bu yaşlı fakire Dua etmeyi lütfen esirgemeyiniz Lütfediniz şefkat ve himmet ile Rabbi Zülcelâla niyaz eyleyiniz Mustafa CİLASUN |
|
| Mustafa Cilasun Kullanıcısına bu mesajı için 6 üye teşekkür etti: |
MechulSevdaM (30-07-2009),
suzim (28-07-2008),
YASEMEN (06-03-2009),
Şehla (28-06-2009)
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Sizi gıyabınızda anarken!
Bugün
Gökyüzü çok efkârlı Bulutlar ardı sıra güneşi perdeliyorlardı Ve nazar Eğlediğim tüm çiçekler Bir mahzunluk içindeydi, her nedense Birden İçim karardı, uzaklaştım Pencerenin kenarından ve hemen Atmosfer Parkının genel durumunu Merak içinde teneffüs ediyordum Sukut içinde Yavaş yavaş adımlıyorken O an sizin isminizle karşılaştım aniden Ve yeniden Bir şevkin içinde buldum Hislerim çiçeklerle yeniden açıyordu Duruldum O gayretlerinizi sizin Gıyabınızda bir kez daha alkışladım Ne kadar Duyarlı olduğunuzu Yeniden hatırladım ve bu manada Sizi Ve ayalinizi gıptayı Nazarla yeniden ve sevgiyle andım Orada çok Duygulandım ve şimdi Size bu satırları yazmaya başladım Günlerin İçinde ne kadar Anlar var oysaki hakkıyla bilinse Anları Önemli kılan haşyetin Sevincin ve umudun güzelliği değil mi İşte siz Bu güzelliğin Gönüllere açılan bir değerisiniz Onun için Tefekkür edersiniz Bu manada zaten naif bir çiçeksiniz Bahşedildiniz Ve yılların sayfalarında Bugün siz dünyaya bir umutla geldiniz Şeref verdiniz Safalar ile şefkat getirdiniz Çünkü siz bizatihi himmet eden erensiniz Gününüz Bereketli, haneniz dirlikli Haliniz sürur içinde hep bulunsun Sizi Cihanı âlem nefesleri Gayretinizle tanısın ve yararlansın Sevgi ve Muhabbetlerimle sizi Kalbinizin sahibine emanet ediyorum Ve niyaz ediyorum baki selam eğliyorum... Mustafa CİLASUN |
|
| Mustafa Cilasun Kullanıcısına bu mesajı için 4 üye teşekkür etti: |
YASEMEN (06-03-2009),
Şehla (28-06-2009)
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Seninle düşününce!
Sen
Ne dersen de güzelim Benin seninle başım dertte Keder Şimdi kimin derdinde Çilem sensiz hazzı asudeliğe Heyecan Salkım saçaklığında Merak Ummanlar sağnağında Sevmeyi Yürekten soluyunca Tercihler yoğunlaşıyor burada Halin Devranı sahneye çıkınca Cezbe tutuluyor kan sadrınca Kelam Etmek ne haddime senle Ben sessizliğimde aşkım seninle Sen Meyletme derdim kendimle Yaşamak adına kanım duracaksa Zaman Kalbi halimi solduracaksa Ömür kalacak mı kimin umurunda Ölüm Her an sensizliğin bir adıysa Kabir kalmasın yalnızlığın sancısıyla Felek Hicranı sarmadan salacaksa Melekler yeksan eylesin umutlarla Rahmet Bulutlarıyla felah o yolda Rahmanın kulluğunda edeple soluna Can Mücerretliğinde ihsan hayrola Kan ihlâsın doruğunda ölümle nurda Mizan Korkusu olmamalı kulluğunda Aşk senin sabrın, çile olgunluğunda Cehennem Olmamalı âdemin umurunda Cennet gayret kimin sorumluluğunda Kulluk Kalbi itminanlığı bulunca Kölelik yalnızca hakla buluşunca Sevgi Yalnız rızanın tavassutuysa Ölümden niye korkula aşk yolunda Mustafa CİLASUN |
|
| Mustafa Cilasun Kullanıcısına bu mesajı için 3 üye teşekkür etti: |
|
|
#7 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Sen var git kendi yoluna!
Sen bilmezsin umutsuz beklemeyi,
Hal dirliğinde eriyerek tükenmeyi, Sevda için çileyi aşka dönüştürmeyi, Yüksünmeden eğilmeyi kalbe girmeyi… Ruhum lekeler içinde sana ram olmaz, Kalbimin hıçkırıkları derde deva olmaz, Aşk fakir bu halimin kapısını hiç çalmaz, Ömür hayatın lezzetini anmadan kaçmaz… Sana bir sözüm olsa, kalk git kendi yoluna, Sabahları sensizliğe uzanmadan uyansam da, Murat için yılların hasretiyle kavrulsam da, Sen var git kendi yüreğinin süruruyla yaşa… Artık bundan sonra benden bir şey olmaz, Bağ ve bahçeler toprağıyla hali kucaklamaz, Açan çiçekler ruhumun solgunluğuna uyamaz, Aşkın hicranı sinemde hiçbir an harlaşamaz… Mustafa CİLASUN |
|
| Mustafa Cilasun Kullanıcısına bu mesajı için 3 üye teşekkür etti: |
|
|
#8 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Şimdi Sana Ne Diyeyim!
Ben senden aksedenleri
Anlaşılmaya muhtaç melalini Nazarlarından gizlediğin nişaneni Dert etmekten bizar oldum, yoruldum Hayatı baharında kuruttun Umutların yosmalığında unuttun Zevklerin çardağında solgun bıraktın Ömrün devranında kahırları yüreğime ektin Ne seni, senden gelecekleri Kalbin yalnızlığındaki sefilliğimi Beyhude nefeslerin sinemde ki izlerini Sana olan hasretin hicrana kattığı şahitliğini Korkar oldum ben sevmekten Yüreğin şevksiz nefeslenmesinden Gözleri fersizliğe müptela eden kederden İstemem artık seni, halsiz bıraktığın sevgini Ne hayatlar baharlar yaşadılar Sensizlikte hazanlaşıyor tüm nazarlar Ruhumu yâd ediyorlar topraktaki mezarlar İhsandan yoksun niyazlar, neye hasret duyarlar Hak teslim edilecek vaattir Hakk ise zerrenin sahibi mutlak olandır Hakikat gün gibi aşikâr olan yolun felahıdır Vuslat ruhun kalbi nizam etmesinde ki sanattadır Kalbi boşluk akide yozluğudur Avuntularla arkadaşlık ihsandan arîdir Hevesler, nefsin sürümünde nefeslenirler Nefs terbiyesiz sefilliğinde iradene hükmedecektir Zalim, âlimden maada halin Hukuksuz bilginin, var olan cehaletin Teslimiyetteki adavetin, hiddet içindedir o kalbin Sevgiyi hak etmeyen, beyhudelikte geçirdiğin bir halin Ana, hilkatin gereğince hissetmezse Baba, geçim derdiyle canından da bezerse Hoca, tegannilerle bidatlerin derdiyle nefes tüketirse Nefesler, hissiz yürekler ve sevgiyi terennüm edemeyenlerdir Mustafa CİLASUN |
|
| Mustafa Cilasun Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti: |
Şehla (28-06-2009)
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Toprağın bağrında mülteci olmak!
Anlamıştım artık
Çok geç olsa da ömür azalsa da Hissiyat dalgalar misali halim için ağlasa da Toprağımda Vatanımın bağrında Anlamsızlık bulvarında hamaset girdabıyla Durmadan Bıkmadan, usanmadan Utanıp arlanmadan akidemi hakir görüyor Kutsiyetimi Dışlıyor, hali anlamadan Tefekküre dalmadan, kin kusarak saldırıyor Birliğimizi Dirliğimizi, sevgimizi Hasret yumağı oluşturan nesillerin özlemini Nisa kimliğini Edebin güzelliğinde ki ahengini Görmezden geliyor karanlığa davet çıkartıyor Milletin anasını Anaların baş tacı olan hayâsını Alaşağı ederek keyfiyette dileyerek talan ediyor Neslin emniyetini Canın hüküm içinde ki sebebini Kanın aidiyet için seferber edileceğini bilmemesi Garipliğime Duçar oluyor, havsalam zorlanıyor Düşünmek, bir türlü hüzün solumama yetmiyor Anım, kanım Canı bahşeden için ancak varım Ne sazım ve nede arsızlığı marifet sayan yobazım Hakikat için Varım, öteler iklimini soluklanırım Ben kendi toprağında mülteci olan zavallı kalanım Sabrı anarım Çileyi azimle yudumlarım Aşk için candan, canandan vazgeçer hep koşarım Mustafa CİLASUN |
|
| Mustafa Cilasun Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti: |
Şehla (28-06-2009)
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Özel Üye
|
Umudun fakirliği hissedilince!
Söylemeyeceğim
Artık sana bir kelam etmeyeceğim Senin hissiyatının serencamında serinleyeceğim Kendi kendime Yetmeyi bir şekilde öğreneceğim Hicranımla gecelerin üzerinde düşleri göreceğim Yüreğimin ahını Kalbimin hüzün içinde hıçkırıklarını Senden gizleyeceğim, hülyalarında yeşereceğim Ne baharı ne ayazı Sensizlikte nazar edilen her ayanı Nağmelerde meşk edilen hüzzamı, hicazı, sabayı Güftelere ram eden Bestelerle cihana salınan hissiyatı Mısraların rengârenk dalgalarını kalbin sancısını Arzı mekânlar yasta Sevdalarda ki duyarsızlar narada Aşkın ülfeti ruhun hiç silinmeyen zarif diyarında Yağmur yağsa da Güneş çekilerek günü karatsa da Umutlarım salkım saçak yüreğimle hep ağlasa da Senin nazarında Kalbinin duyarsız kaldığı hazanda Atimiz zemheride ömür sessizliğin demi hicranında Ne söylense kar etmeyecek Ömrüm sensizlikte çürüyüp tükenecek Aşkın sahillerinde, yalnızlığın kadriyle asudeleşecek Nazlı çiçeğin güzelliğinde Serabın hal iklimde ki sessizliğinde Hasretin demiyle, ölümün güzelliğinde aşkın çilesiyle Gam değil artık Mezarlar içinde yok bir farklılık Topraktır muhabbette tek saydamlık hesaptadır darlık Mustafa CİLASUN |
|
| Mustafa Cilasun Kullanıcısına bu mesajı için 4 üye teşekkür etti: |
ronahi (08-07-2009),
suzim (28-07-2008),
Şehla (28-06-2009)
|
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.egitimpdr.com/forums/siir-dunyasi-maniler-bizden/12405-mustafa-cilasunun-siirleri.html
|
||||
| Konuya yazan | For | Type | Tarih | |
| Mustafa Cilasun'un Şiirleri ... - Sayfa 26 - Pdr psikolojik danışma ve Rehberlik portalı pdr öğrenci egitim psikoloji saglık öğretmen atama kpss 2010 öss tercih | This thread | Refback | 20-09-2011 10:30 | |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Bookmarks |
| Kelimeler |
| edebiyat, mustafa cilasun, şiir |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|