Psikolojik Danışman ve rehber öğretmen pdr eğitim haberleri re hberlik

Ana Sayfa Forum Kurallar Makaleler Dosyalar Bize Ulaşın Kayıt ol
Geri git   Ana sayfa >
HAYATIMIZ SINAV
> YGS-LYS SINAVLARI

Facebookta Paylaş LinkBack (1) Seçenekler Stil
Alt 26-09-2011, 14:25   1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
Özel Üye

nehir35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Medeni Durum: Belirtmemiş
Konular: 3888
Ruh halim:

YGS ve LYS Ek Kontenjan Kılavuzu ve Tercih İşlemleri-2011

2011 YGS ve LYS ek kontenjan başvuru işlemleri ve başvuru kılavuzu tarihleri belli oldu. Konuyla ilgili ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamanın ayrıntıları şöyle:

2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu yayımlanma tarihi: 29 Eylül 2011
2011-ÖSYS Ek Yerleştirme başvuru işlemleri: 3-6 Ekim 2011
2011-2012 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2011-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.
Adaylar, 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 3-6 Ekim 2011 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2011-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.
Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.
2011-ÖSYS Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adaylar, 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna ÖSYM'nin [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.
2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu 29 Eylül 2011 tarihinde ÖSYM'nin [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi amacıyla yayımlanacaktır. Tercih işlemlerinin başlayacağı 3 Ekim 2011 tarihine kadar zorunlu hallerde Kılavuzda değişiklik yapılabilecektir. Adayların tercihlerini yapmadan önce 3 Ekim 2011 tarihinde ÖSYM'nin internet adresinden güncellenerek yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.
Ek yerleştirme işlemleri, 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

Eklenmiş Resmin önizlemesi
ygs-ve-lys-ek-kontenjan-kilavuzu-ve-tercih-islemleri-2011-390jpgek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  390.jpg
Görüntüleme: 34
Büyüklüğü:  19.0 KB (Kilobyte)  

Yunus Emre

Konu EAFgenelYönetimi2 tarafından (22-12-2011 Saat 15:38 ) değiştirilmiştir..

Bu mesajı twitter de paylaşBu mesajı yahoo da paylaşGoogle de paylaşShare on Facebook
Alt 27-09-2011, 00:30   #2 (permalink)
Altın Üye Rüzgar Kadın

suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 28835
Ruh halim:

2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu

2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu

2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu 29 Eylül 2011 tarihinde ÖSYM'nin [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinden yayımlanacaktır.

Adaylar, 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna ÖSYM'nin [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu 29 Eylül 2011 tarihinde ÖSYM'nin [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi amacıyla yayımlanacaktır. Tercih işlemlerinin başlayacağı 3 Ekim 2011 tarihine kadar zorunlu hallerde Kılavuzda değişiklik yapılabilecektir. Adayların tercihlerini yapmadan önce 3 Ekim 2011 tarihinde ÖSYM'nin internet adresinden güncellenerek yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.

Başlıya baş eğdirdim buyurdum
Dizliye diz çöktürdüm doyurdum
TÜRK'lüğümü su Cihana duyurdum

Soyum OĞUZ benim,adım TÜRK
Damarımda dolaşan kanım TÜRK

Yedi iklimde duyulmuştur adım
Ne Toylar Ne Savaşlar yaşadım
Kırk çerimle saray basan KÜRŞAD'IM

Soyum Oğuz benim,adım TÜRK
Damarımda dolaşan kanım TÜRK

Bu mesajı twitter de paylaşBu mesajı yahoo da paylaşGoogle de paylaşShare on Facebook
Alt 27-09-2011, 00:32   #3 (permalink)
Altın Üye Rüzgar Kadın

suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 28835
Ruh halim:

2011 ÖSYS Üniversite Ek Yerleştirme Başvuruları

2011 ÖSYS Üniversite Ek Yerleştirme Başvuruları

Adaylar, 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 3-6 Ekim 2011 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

DUYURU

2011-ÖSYS Ek Yerleştirme : Başvurular

2011-2012 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2011-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar, 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 3-6 Ekim 2011 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2011-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.
Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.
2011-ÖSYS Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Ek yerleştirme işlemleri, 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

Alt 01-10-2011, 12:08   #4 (permalink)
Özel Üye

Ruh halim:

2011 YGS ve LYS ek kontenjan başvuru işlemleri ve başvuru kılavuzu yayımlandı. Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu için [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2011-ÖSYS Ek Yerleştirme İşlemleri: 3-6 Ekim 2011

NOT: 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ÖSYM'nin [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinden yayımlanmıştır. Kılavuz adaylara ön bilgi amacıyla yayımlanmaktadır. Tercih işlemlerinin başlayacağı 3 Ekim 2011 tarihine kadar zorunlu hallerde Kılavuzda değişiklik yapılabilecektir. Adayların tercihlerini yapmadan önce 3 Ekim 2011 tarihinde ÖSYM'nin internet adresinden güncellenerek yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

Başvuru koşullarıyla ilgili kessin bilgiler 2011 ÖSYS ek yerleştirme kontenjan kılavuzunda açıklandı. 2011 ÖSYS ek yerleştirme başvuru koşullarıyla ilgili ayrıntılar şöyle:

1.2011-ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (açıköğretimin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2011-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş veya açıköğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerekir.

Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açıköğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, Anadolu Üniversitesinin kontenjan sınırlaması olmayan açıköğretim lisans ve ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabileceklerdir.

Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programlarını, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilecektir.

b) Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo 3B’deki önlisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Tablo 3A’daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.

2.2011'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirme için tercih yapabilirler.

3.Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir.

4.2011-YGS/LYS'ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuran, 2011-ÖSYS'de sınava girmek için başvurduğu hâlde sınava girmeyen veya sınava girerek 140,000'ın altında YGS puanı alan meslek lisesi mezunları sadece Tablo-3A'dan kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

5.2011-ÖSYS'de sınava girerek ilgili puan türünde 140,000 ile 179,999 arasında YGS puanı alan meslek lisesi mezunları gerek kendi alanlarında gerek alanları dışında Tablo-3A ve Tablo-3B'deki tüm programlar ile Tablo-4'teki Açıköğretim programlarını tercih edebilirler.

KAYNAK: ÖSYM 2011 TERCİH KILAVUZU

Alt 03-10-2011, 11:32   #5 (permalink)
Özel Üye

Ruh halim:

2011-ÖSYS Ek Yerleştirme İşlemleri iÇİN [Burada konuyla ilgili link bulunmaktadır.Ancak üye olmadığınızdan size kapalıdır.. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.egitimpdr.com/forums/ygs-lys-sinavlari/76707-ygs-ve-lys-ek-kontenjan-kilavuzu-ve-tercih-islemleri-2011-a.html
Konuya yazan For Type Tarih
Pdr psikolojik danışma ve rehberlik öğretmen haber kpss ygs tercih sbs hukuk Sağlık haber Öğretmen atama kpss atama yönetmelik This thread Refback 26-09-2011 14:57

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Bookmarks

Kelimeler
2011, 2011-osys, basvurulari, islemleri, kilavuzu, kontenjan, osys, tercih, yerlestirme, üniversite
Seçenekler
Stil