|
|
Yazar Zeynep Eren Uğurlu
15-11-2008 |
|||||||
|
|||||||
|
|
|||||||
|
By
Zeynep Eren Uğurlu
on
19-11-2008, 23:24
|
|
|
Alıntı:
Teşekkürler. Güzel bir noktaya değinilmiş. Kullanılmayan bilgi "güç" değildir.Fakat , "Kullanmak için çabalamak" da dikkate değer bulunmalıdır. | |
|
By
mahzen
on
24-11-2008, 00:07
|
|
öncelikle öğretmenler gününüzü tebrik ederim.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 3 ve 6 sınıfa giden iki erkek çocugum var. normal durumlar fazla gerginlikleri olmuyor. oyun oynadıklarında aralarında sorun oluyor. büyüğü yenerse oyunda, tahrik edici konuşuyo, (yenilirse de hazmedemiyo yenilgiyi), küçüğü de hazmedemeyip saldırıya geçip vuruyo ya da tırmalıyo abisini. ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım. sağlık, mutluluk ve başarıler dilerim. ![]() |
|
By
corumluemrah
on
28-10-2009, 22:39
|
|
çocuklarımızn eğitimi geleceğimizi belirleyeceği için çocuklarımız eğitimine gereken özeni göstermek zorundayız.
|
|
By
İsmail_sospad
on
21-02-2010, 23:46
|
|
|
Alıntı:
bence aile icinde kardeslerin cekismesi normal sayilmalidir. Hatta catismalari da. Cocuklar oyunlar araciligiyla yenmeyi ve yenilmeyi ögreniyorlar. Yasamin bir parcasi bu degil mi? Anne-baba olarak onlari kendi baslarina birakmak, ancak aile icinde sözlestiginiz sinirlar cignendiginde (sövme, vurma gibi) olaya karisarak catismayi durdurmak gerek. Cocuklar kendilerini ancak sinayarak gelistirebilirler. Anne baba olarak biz ise catisma ailenin cizdigi sinirlari astiklarinda olaya karisabiliriz. Ancak olaya hemen karismak yerine kendinizi gösterip onlarin tepkisini gözlemleyerek de olaya müdahale edebilirsiniz (yetiskinler genelde fazla konusuyorlar). Onlar birbirlerine suc atarken, onlara sunu söyleyebilirsiniz: "Aranizda ne gectigini bilmiyorum. Ama sövüp saymayi, birbirinize vurmayi tasvip edemem... siz aranizda bu durumu kavgasiz halledebilirseniz ne ala... yoksa benim bu duruma karismam gerek ki, o zaman ilk önce biriniz bana olayi anlatacak, digeri karismayacak, daha sonra da digeri anlatacak. Sonra ben anneniz olarak size ne yapmaniz gerektigini söyleyecegim. Simdi ilk önce suna karar verin: aranizda mi olayi halledeceksiniz yoksa ben mi yardim edeyim..." gibi. Cocuklar catisma cözmeyi yazarimizin da belirttigi gibi anne babalarin catisma cözme yeteneginden, okulda ögretmenin catismayi nasil cözdügünden ögrenirler. Bir de yetiskinlerin cocuklarin kendi aralaraindaki catisma sirasinda olaya nasil karistiklarindan... Cocuklariniz iki kardes olarak birbirleriyle catisarak, tartisarak hatta kavga ederek yasami ögrenme sanslarina sahipler. Bircok ailenin yaptigi yanlis sorumlulugu tamamen büyüge vererek onu olaydan sorumlu tutmasi. Ya da kücügün yaramaz olarak damgalanmasi. I. Ü. | |
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Article: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Bookmarks |
| Yazı yönetimi | |
| Stil | |
|
|